Succesvolle start energie coöperatie Duurzaam Overloon!

Gepubliceerd op 19 april 2017 om 20:51

Na de presentatie hebben 54 geïnteresseerden zich gemeld

Woensdagavond 12 april vond de eerste voorlichtingsavond van de werkgroep “Duurzaam Overloon!” plaats met als doel te inventariseren of er in Overloon en omgeving interesse is voor het oprichten van een energie coöperatie. Er waren ongeveer 120 personen aanwezig.

DEFINITIEFLOGODO-1-5.png

Na een introductie door Fons van Mil werd tijdens een heldere presentatie door Stijn Heijs uiteengezet wat de doelstelling van de werkgroep is en was er volop gelegenheid om vragen te stellen over de op te richten energie coöperatie die zich om te starten vooral zal richten op het realiseren van een zonnedak. Er was een coöperatie adviseur aanwezig die verdiepingsvragen kon beantwoorden. Indien er een zonnedak van minimaal 200 panelen gerealiseerd kan worden zal de werkgroep doorgaan met het oprichten van een coöperatie om het initiatief verder ontwikkelen. Het zonnedak zal dan gerealiseerd worden op het dak van het Oorlogsmuseum Overloon.

Na de presentatie hebben 54 geïnteresseerden zich gemeld en daarmee durft de werkgroep te stellen dat de eerste energie coöperatie van de gemeente Boxmeer binnenkort een feit zal zijn. Na de paasvakantie gaat de werkgroep het plan veder uitwerken en volgt er meer informatie.

Heeft u de infoavond gemist maar wel interesse om mee te doen kijk dan op www.duurzaamoverloon.nl voor meer info. Voorlopig gaat u nog door naar de website van De Pit maar binnenkort zal Duurzaam Overloon! een eigen website hebben. U kunt daar het interesseformulier downloaden. Inleveren van het formulier kan in de brievenbus van De Pit of door de informatie te mailen naar info@duurzaamoverloon.nl ook voor vragen kunt u gebruikmaken van dit mailadres.

Bedankt voor de grote belangstelling het geeft ons de (duurzame) energie om door te gaan!

Stijn Heijs, Eric Toonen en Antwan Custers

Kopen zonnepanelen binnen postcoderoos

Wie kan meedoen? Alle kleinverbruikers binnen de zogenaamde postcoderoos van Overloon. Dat wil zeggen 5825 en alle aangrenzende postcodes. Dit zijn naast Overloon ook Vierlingsbeek, Groeningen, Holthees, Smakt, Venray Noord, Merselo, Vredepeel, Westerbeek en Stevensbeek. Dit klinkt heel wat, maar op het dak is ruimte voor ruim 1000 panelen.

meer info download de PDF bestanddownload pdf icon

zie ook deze link naar een filmpje: https://youtu.be/zevFwG56a6w

informatieavondzonnepaneleninDePit2.jpg

informatieavondzonnepaneleninDePit5.jpg

informatieavondzonnepaneleninDePit12.jpg

informatieavondzonnepaneleninDePit13.jpg

Het “De Pit duurzaam” team 

informatieavondzonnepaneleninDePit22-1.jpg

informatieavondzonnepaneleninDePit18.jpg