Home » Nieuws

                          nieuws  gebeurtenissen sport evenementen uit overloon

alberthendriks-1.jpg

 

Heeft u actueel en relevant nieuws dat u graag wilt delen via de website van fotoalbertoverloon ik plaatsen het graag voor u!

Heeft u nieuwswaardig nieuws die u wilt delen?
foto albert is altijd op zoek naar nieuws uit Overloon. Heeft u nieuws? laat het mij dan weten. Ik ben ook op zoek naar tipgevers die doorgeven wat ik evt zou kunnen plaatsen.Je verhaal wordt nog sterker als er een foto bijzit.Gebruik je mobiele telefoon, je digitale camera en maak een opname die treffend is voor het verhaal dat je graag bij mijn onder de aandacht wil brengen
Ik zoek nieuws over;
112 nieuws. gebeurtenissen extreem weer meldingen.Een opening van een nieuwe winkel of bedrijf, een jubileum.Een prijsuitreiking, evenementen, een huldiging, iemand die een goede daad heeft verricht.Iemand met een leuke hobby.Nieuws van verenigingen.Laat het mijn weten.Stuur uw berichten naar nieuws@fotoalbertoverloon.nl Het mooiste is om 1 of meerdere foto’s bij het artikel te plaatsen, maar dit is niet beslist noodzakelijk.ik zie graag jouw bericht tegemoet!Heb je een nieuwstip, foto (foto's) App mijn via 0637739180 Vergeet niet het nummer toe te voegen aan je contactlijst, zodat je mijn sneller kunt bereiken. fotoalbertoverloon is een website over overloon met het doel zoveel mogelijk boeiende informatie te bieden aan inwoners van overloon                                      ook zijn mijn foto's te zien in de volgende kranten

 Boxmeers Weekblad De Gelderlander Omroep Brabant 1limburg omroepvenray Omstreeks Maas Driehoek Peel en Maas Ons Eigen Erf  112landvancuijk  de boxmeerse krant 

Nieuwsoverzicht Scroll hier naar beneden voor de laatste updates en Klik op de link hieronder

 

Over een paar weken is het zover! Op 23 september is de première van ‘Het Pentagram Mysterie’ door Zang & theatergroep Oker!stelt zich aan u voor!

Over een paar weken is het zover! Op 23 september is de première van‘Het Pentagram Mysterie’ door Zang & theatergroep Oker! Maar… geen voorstelling zonder band!De Okerband stelt zich aan u voor!

A5272OB-1.jpg

Linksboven Ik ben Maartje Smedts, 26 jaar en ik woon in Lottum. In 2014 ben ik afgestudeerd aan de Rockacademie in Tilburg als toetsenist. Ik speel piano en synthesizer. Verder geef ik pianoles en speel ik in verschillende bands, projecten en duo's. 

Boven – 2e van links Mijn naam is Jos Gipmans, 57 jaar oud, geboren en getogen in Afferden. In het dagelijkse leven ben ik directeur op een Mbo school in Arnhem. Getrouwd met Heleen en samen hebben we een zoon Jaap en dochter Sophie, beiden studerend en op kamers. Vanaf mijn 17 speel ik basgitaar, eerst nog in allerlei lokale rockbandjes. Daarna ben ik gaan spelen in de allround partyband Marble uit Afferden. Met deze band hebben we 29 jaar door het hele land gespeeld op allerlei feesten en evenementen. Na 29 jaar was de koek op en ging iedereen zijn/haar eigen weg. Vanaf dat moment speel ik af en toe als freelance bassist maar niet meer in een vaste band. Daarnaast word ik regelmatig ingehuurd als geluidstechnicus bij allerlei evenementen en festivals.  Bij toeval ben ik bij Oker terecht gekomen of andersom. In ieder geval bevalt de sfeer en het repertoire me prima en kijk ik uit naar de shows die we straks gaan spelen.

Boven – 2e van rechts Mijn naam is Linda Verberkt en ik woon in Overloon. Ik speel zo'n 17 jaar tenorsaxofoon bij fanfare Vriendenkring in Overloon.  Naast muzikant ben ik ook bestuurslid met als grootste taak (hobby!) alles rondom en met de jeugdmuzikanten. Als achtjarige begon ik op de klarinet en heb ik ook slagwerk gespeeld. Ik werk in het basisonderwijs en ben getrouwd met Patrick. We hebben drie kinderen, die alle drie muziek maken. Dit is voor mij de eerste voorstelling in de Okerband; een gezellige uitdaging.  

Rechtsboven Ik ben Gerrit van der Kaap en ik kom uit Overloon. Voor de nieuwe show van Oker speel ik de altsaxofoon in de Okerband. Vanaf mijn 10e ben ik lid van Fanfare Vriendenkring uit Overloon en dat betekent dat ik al ruim 30 jaar muziek maak. Binnen het fanfareorkest bespeel ik momenteel de tenorsax, maar ik heb eerder ook op de klarinet en de sopraansaxofoon gespeeld. 

Het is voor het eerst dat ik in de band van Zang & theatergroep Oker zit en met veel plezier. Binnen en buiten de fanfare heb ik in diverse ensembles gezeten.

Inmiddels hebben we voor de nieuwe show van Oker de preview gehad in het theater in Boxmeer en zijn we druk met de repetities voor de eerste volledige shows in september. Het belooft weer mooi te worden. Oker heeft een gevarieerd programma samengesteld met mooie nummers.

Linksonder Ik ben Bram Maessen, 18 jaar uit Venlo. Ik ben 6de jaars middelbaar scholier op het atheneum. Ik ben vanaf dat ik 8 jaar was begonnen met drummen. Daarvoor was ik altijd al erg gezet op het rammelen op tafels en elk ander object waar ik met m’n handen geluid uit kon krijgen. Ik heb 9 jaar drumles gevolgd aan het Kunstencentrum Venlo en heb daar mijn D-examen drums, en B-examen HaFa gehaald. Ik begeleid vaker koren bij missen en optredens met een kleinere set en doe dit graag. Ook drum ik mee met project, zoals de Valuasmusicals The Wizard of Oz en Cats. Hierbij deed ik zowel slagwerk als drums. Naast drummen doe ik zelf ook zingen. Dit heb ik heel lang bij een koor gedaan, maar daar ben ik mee gestopt. Wel doe ik jaarlijks mee aan Viva Classic Live op het stadsplein in Venlo. Met uitzondering van dit jaar, vanwege de Oker show.

Midden onder Ik ben Janine Verberkt, 20 jaar oud en wonende in Vierlingsbeek. Doordeweeks studeer ik SPH aan de HAN in Nijmegen, ik zit daar nu in het vierde jaar. In het weekend werk ik bij Sint Anna in Boxmeer.

Sinds mijn 9de speel ik bugel, op mijn 16de ben ik dit gaan combineren met trompet. Naast de Okerband doe ik vooral mee aan orkesten op projectbasis, maar ook andere projecten vind ik leuk, zoals spelen met de okerband. Afgelopen jaar heb ik op de bugel mee gedaan aan het Nederlands kampioenschap voor blaasmuziek. Ik ben daar eerste geworden en ben dus tot oktober nog Nederlands kampioen.

Verder speel ik vast bij fanfare de Vriendenkring in Overloon, bij het Vierdaagseorkest en zit ik in een brass quintet waar we vooral tijdens de Kerst mee optreden.

Ik zie erg uit naar de optredens met Oker; de vorige keer heb ik ook mee gedaan en dat was erg gezellig.                                               

Rechtsonder Ik ben Maarten Jung, 23 jaar en studeer gitaar aan het conservatorium in Maastricht. Ik kom uit Afferden en zit in de progressieve rockband junXion. Verder doe ik mee met allerlei muzikale projecten in verschillende samenstellingen van klassiek tot metal en van duet tot orkest. Het mooiste aan muziek maken vind ik het teamgevoel dat ontstaat als je optreedt met toffe muzikanten.

Het Pentagram Mysterie

komt voort uit levensverhalen van diverse eigen leden. Leuke, maar ook serieuze of confronterende verhalen worden verteld door een Okerlid dat dit heeft meegemaakt en hieromheen wordt een act gespeeld en worden bijpassende nummers gezongen. Om een tipje van de sluier op te lichten, een verhaal over pesten, aangrijpend en actueel met daarbij een nummer als Titanium. Wij zullen hier verder nog op terugkomen

PosterkrantRGBdoorJoey2-2-17-2.jpg

U kunt deze fantastische gelegenheidsband zien optreden tijdens

‘Het Pentagram Mysterie’, locatie De Pit in Overloon,

23 september, 20.15 uur 

24 september, 14.30 uur

29 september, 20.15 uur 

30 september, 20.15 uur

Kaarten à € 16,00  via www.oker-overloon.nl

Okerlogogroot.jpg

 

Lees meer »

Het Santa Fe Event in het museumpark in Overloon heeft dit jaar méér publiek getrokken dan bij eerdere edities. In totaal kwamen ruim 7500 mensen een kijkje nemen in het geallieerde kampement.

Het Santa Fe Event in het museumpark in Overloon heeft dit jaar méér publiek getrokken dan bij eerdere edities. In totaal kwamen ruim 7500 mensen een kijkje nemen in het geallieerde kampement.

Santa Fe werd in Overloon voor de vierde keer georganiseerd.Dat gebeurde in samenwerking met de gelijknamige Santa Fe-vereniging van voertuigeigenaren. Er werd dan ook veelvuldig rondgereden met militaire oldtimers.Veel bezoekers maakten een rondje mee.

Maar schot in de roos was vooral de zgn.mock battle.In lijn met de geschiedenis was de uitkomst van deze schijngevechten van te voren bekend: de geallieerde troepen wisten keer op keer ondanks hevige Duitse tegenstand het terrein te veroveren op de Duitse bezetter.

Deze nagespeelde veldslagen, waarin met losse flodders werd geschoten, konden op grote belangstelling rekenen.

Het openluchttheater bleek eigenlijk te klein hiervoor, want de vierhonderd zitplaatsen waren elke keer al bijtijds bezet.En daar omheen stonden nog eens honderden toeschouwers extra toe te kijken. Het zonnige weer heeft zeker op zondag bijgedragen aan het succes.

Al met al is de organisatie zeer tevreden met het verloop.Dat het Santa Fe Event dus in 2018 opnieuw doorgang zal vinden lijdt dan ook geen twijfel.

kijk voor de foto's van Santa Fe Event 2017 op https://www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2017/santa-fe-event

SantaFeEvent90-1.jpg

SantaFeEvent121-3.jpg

 

Lees meer »

'Vette moves' moeten WK-ticket opleveren voor Verhofstad

OVERLOON - In het jaar van zijn doorbraak is Canada de absolute droombestemming. Bram Verhofstad heeft twee kansen om zich te plaatsen voor de WK turnen.Hij is een trucjesman. Altijd aan het uitproberen. Bram Verhofstad geniet van het ‘spelen’ in de turnhal. De kunstjes, losse trucjes en vette moves moeten na verloop van tijd samenvloeien tot een indrukwekkende oefening. Want daar draait het uiteindelijk om. Aanstaande zaterdag is daarom een belangrijk moment, net als de zaterdag erop. Dan kan de turner uit Overloon zich plaatsen voor de WK.

Wedstrijdelement

Een paar dagen voor de eerste van twee kwalificatiewedstrijden met de Nederlandse selectie zit de 22-jarige Verhofstad nog in de modus van het ‘uitproberen’. ,,Nieuwe kunstjes uithalen, dat blijf ik vet vinden. De inspiratie voor iets nieuws lees meer op bron:http://www.gelderlander.nl/sport-maasland/vette-moves-moeten-wk-ticket-opleveren-voor-verhofstad~a8048eed/

 

Wedstrijdelement

 
 
Bram Verhofstad in actie tijdens het NK. © ANP

Een paar dagen voor de eerste van twee kwalificatiewedstrijden met de Nederlandse selectie zit de 22-jarige Verhofstad nog in de modus van het ‘uitproberen’. ,,Nieuwe kunstjes uithalen, dat blijf ik vet vinden

Wedstrijdelement

 
 
Bram Verhofstad in actie tijdens het NK. © ANP

Een paar dagen voor de eerste van twee kwalificatiewedstrijden met de Nederlandse selectie zit de 22-jarige Verhofstad nog in de modus van het ‘uitproberen’. ,,Nieuwe kunstjes uithalen, dat blijf ik vet vinden

Lees meer »

De krabbenetende wasbeer is een roofdier.Het is een kleine beer. Dat is een verzamelnaam voor een aantal kleine roofdieren, waaronder de wasberen

In ZooParc overloon zijn 2 krabbenetende wasberen geboren.Een bijzondere geboorte want deze dieren zijn maar in 3 dierentuinen in Europa te zien!.de wasberen jongen maakt het goed en ligt de komende weken nog in het nest waar het geboren is. Pas als het groot en sterk genoeg is, zal het zijn eerste stappen in het buitenverblijf zetten en zichtbaar zijn voor publiek. De jonge wasbeer zal dan van zijn soortgenoten leren hoe in bomen te klimmen en op zoek te gaan naar voedsel.Het geslacht van de pasgeboren krabbenetende wasbeer is nog niet bekend; dit wordt bepaald als de dieren wat ouder zijn.

Krabbenetende wasbeer
De krabbenetende wasbeer is een roofdier. Het is een kleine beer. Dat is een verzamelnaam voor een aantal kleine roofdieren, waaronder de wasberen, de neusberen en de slankberen. Hoewel het woord "beer" in wasbeer (en in kleine beer) voorkomt, zijn het geen beren.
Krabbenetende wasberen hebben een korte, donkere, roodbruine vacht. Ze zijn lag en slank. Net als een gewone wasbeer hebben ze een zwart "masker" rondom de ogen en een geringde staart.
meer info op bron:https://www.facebook.com/zooparcoverloon/

foto ZooParc Overloon

httpswwwfacebookcomzooparcoverloon.jpg

 

 

Lees meer »

Santa Fe Event

Santa Fe Event

15 aug. 2017 16:34

Komend weekend is er een groot militair kamp in Overloon. Het Santa Fe Event brengt de geschiedenis dichtbij. En zelfs zo dichtbij, dat de hulzen om je oren kunnen vliegen

let op in verband met de kermis kun je niet overal parkeren.in het Centrum

Levende geschiedenis in uniform

Komend weekend is er een groot militair kamp in Overloon. Het Santa Fe Event brengt de geschiedenis dichtbij. En zelfs zo dichtbij, dat de hulzen om je oren kunnen vliegen.

In de Tweede Wereldoorlog was er een Amerikaanse divisie die de bijnaam Santa Fe had. En die divisie wist in 1945 Venlo te bevrijden. Ter ere daarvan richtte een club voertuigliefhebbers een vereniging op met dezelfde naam. En zo ontstond ook het Santa Fe Event. Het evenement wordt inmiddels voor de vierde keer in Overloon georganiseerd en bestaat uit een groot militair kampement. Daarin staat het geallieerde bevrijdingsleger centraal. Met voertuigen, maar ook met deelnemers in militair uniform die het leven uit die periode zo goed mogelijk proberen uit te beelden.

Daarbij worden ook veel demonstraties verzorgd. Bijvoorbeeld hoe gereedschap werkte, hoe het eten voor een heel leger werd gemaakt, maar ook hoe wapens moesten worden gebruikt. Ronduit spectaculair zijn de nagespeelde gevechten tussen Duitse en geallieerde troepen. Twee keer per dag vinden die zogenaamde mock battles plaats in het openluchttheater van het museumpark. Het gaat er daarbij hard aan toe, maar natuurlijk wordt er alleen met losse flodders geschoten. Deze mock battles zijn zowel op zaterdag als op zondag, om half een en om half drie.

Verder kunnen bezoekers tegen betaling meerijden op de geallieerde voertuigen, is er een militariamarkt en is ook het museum toegankelijk. Kortom, een uitgebreid programma waarmee het bevrijdingsleger voluit tot zijn recht komt. Interessant voor oud – en jong!

Wil jij verzekerd zijn van een entreebewijs? Dat kan! Koop je entree kaartje nu online

Het Santa Fe Event 2017 is op zaterdag 19 en zondag 20 augustus van 9 tot 17 uur toegankelijk voor het publiek.

-Entree voor volwassenen bedraagt 15 euro per persoon (per dag). Voor kinderen geldt het gereduceerd tarief van 9 euro per persoon (per dag)

-Voor meer informatie:op http://www.santafe-online.nl/programma

kijk ook de foto's van Santa Fe Event van 2015 www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2015/opbouwen-van-santa-fe-event-in-het-oorlogsmuseum-19-06-2015

20-37.jpg

Lees meer »

uitgezonderd bestemmingsverkeer, herkenbaar met een kaart (Laissez-Passer)

Het college van B&W heeft besloten in verband van het evenement ‘Santa Fe’ op 19 en 20 augustus in Overloon om:

een tijdelijk parkeerverbod voor Generaal Hasbroucklaan, Bergkampweg en Raaijweg tussen De Bergkamp nr. 62 en Museumlaan in te stellen.
een tijdelijke afsluiting van de Haarlemmermeerlaan en de Kleffen voor alle gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd bestemmingsverkeer, herkenbaar met een kaart (Laissez-Passer).

In verband met de kermis worden een aantal verkeersmaatregelen getroffen voor doorgaand verkeer Ook kun je in verband met de kermis niet overal parkeren.in het Centrum

Santa Fe Event bezoekers kunnen hun auto parkeren tegenover Schaartven 3 5825 JH Overloon volg de borden van a73 afslag overloon vierlingsbeek volgen de de borde parkeren

schaartven3-3.jpg

bron:www.boxmeer.nl/organisatie/bekendmakingen

Santa Fe Event.Het grote reenactment-bevrijdingsleger slaat zijn kamp op in het museumpark in het Oorlogsmuseum in Ovweloon tijdens het voorlaatste weekend van augustus en Reis terug in de tijd en zie met eigen ogen hoe de bezetters en de bevrijders van Nederland leefden en werkten achter het front lees verder

25-36.jpg

Lees meer »

De derby Volharding-SSS'18 vormt op zaterdag 23 september de ouverture van de voetbalcompetitie

e derby Volharding-SSS'18 vormt op zaterdag 23 september de ouverture van de voetbalcompetitie. De aftrap is om 18.00 uur in Vierlingsbeek.

Na de degradatie uit de eerste klasse treffen beide rivalen elkaar dit seizoen in de tweede klasse H. Vorig jaar eindigde de ouverture in Overloon onbeslist (2-2) voor 1600 toeschouwers. Op zondag 24 september komen alle andere clubs uit de regio Venray voor het eerst in actie. Venray opent in de eerste klasse D met de uitwedstrijd tegen promovendus Venlosche Boys. Een week later staat thuis de derby tegen Wittenhorst op het programma.lees meer op bron:http://www.peelenmaasvenray.nl/nieuws/sport/70246/volharding-sss18-seizoensopening

fotonr4-76-1-1.jpg

Lees meer »

foto albert wensen u een gezellige kermis!

De kermis in Overloon met leuke attracties en kramen vindt van zaterdag 19 tot en met woensdag 23 augustus plaats op het 14 Oktoberplein. Er zijn gezellige terrassen en natuurlijk is er de grote tent met Elk jaar vele top acts en optredens!.
Het 14 Oktoberplein is afgesloten en er is een omleidingsroute ingesteld. De supermarkt blijft bereikbaar.

Wij wensen u een gezellige kermis!
Kermis Overloon bij Partycentrum Bos De gezelligste kermis van de regio! Elk jaar vele top acts en optredens! kijk voor het PROGRAMMA bij Partycentrum Bos op https://www.fotoalbertoverloon.nl/evenementen/214000_kermis-overloon-partycentrum-bos

1-19-1.jpg

18-08-20155-2.jpg

Lees meer »

SSS'18 begon zaterdag de oefencampagne thuis tegen Excellent uit Oploo

Het naar de tweede klasse gedegradeerde SSS'18 begon zaterdag de oefencampagne thuis tegen Excellent uit Oploo dat uitkomt in de derde klasse. De Overloners wonnen met 1-0.

De enige treffer viel al vrij snel en werd gescoord door Teun van Bree uit een voorzet van Renell Luydens. Tijdens de rust wisselde de nieuwe trainer Ruud Vermeer meer dan zijn halve elftal. SSS'18 bleef de sterkste ploeg en kreeg ook enkele goede kansen, maar doelpunten vielen er niet meer.bron:http://www.peelenmaasvenray.nl/nieuws/sport/70242/sss-18-wint-van-excellent

Lees meer »

de goederen werden in Overloon aangetroffen.en hebben het sterke vermoeden dat deze van diefstal afkomstig zijn.

Deze goederen werden in Overloon aangetroffen.en hebben het sterke vermoeden dat deze van diefstal afkomstig zijn. Ken jij mensen in de omgeving Overloon/gemeente Boxmeer? Ben/ken jij een eigenaar van een kleding/sportwinkel in de omgeving? Tag hen dan aub in een reactie hieronder. Wij zijn met SPOED op zoek naar de eigenaar (kans is groot dat de goederen uit verschillende winkels zijn ontvreemd). Op de foto zijn de meest "opvallende" goederen zichtbaar. Er zijn nog een boel kledingartikelen meer die zijn aangetroffen: veelal sport kleding en spijker(stof)broeken. Ben/ken jij de eigenaar van deze goederen? Bel dan 0900-8844 en benoem kenmerk 2017167157. (Mark) #OOBRSC  

bron:https://nl-nl.facebook.com/PolitieBoxmeer/

foto van Wijkagenten Uden.
Lees meer »

Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een steekincident in het centrum

Overloon - Zondag 13 augustus rond 3.20 uur hielden wij een 25-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum in Overloon aan. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een steekincident in het centrum eerder die nacht. De verdachte is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Wij kregen rond 2.30 uur een melding binnen dat er een gewonde man bij de receptie van het asielzoekerscentrum was gekomen.Toen wij ter plaatse kwamen bleek de man een steekwond te hebben in zijn gezicht. Een onderzoek werd opgestart en even later kon een verdachte worden aangehouden. We doen onderzoek naar de toedracht van het steekincident.bron:www.politie.nl/mijn-buurt/nieuws

Dat meldt de politie op Twitter Alex HeijsteeAlex Heijstee‏ 

 

Vannacht verdachte zware mishandeling, dmv een mes, aangehouden te #overloon. Straks verder onderzoek...

Lees meer »

Lieke en José zijn bekende gezichten in deze winkel. Bloemen is hun passie en uitdaging. Zij zullen de winkel een nieuw gezicht gaan geven

Berly-fleur is een begrip in Overloon en de regio Na ruim 35 jaar gaat Liny Nellissen plaats maken voor een jongere generatie.Vanaf 1 september zullen Lieke Zeegers en José Vogelsangs deze winkel gaan overnemen.Dit onder de naam BLOEMS.Lieke en José zijn bekende gezichten in deze winkel. Bloemen is hun passie en uitdaging. Zij zullen de winkel een nieuw gezicht gaan geven, dus kom gerust een kijkje nemen.Tijdens het openingsweekend 1,2 en 3 September maakt elke betalende klant kans op een half jaar lang gratis bloemen van
BLOEMS. i.v.m. overname verbouwing zijn we gesloten van 21 aug t/m 31 aug. info@bloems-overloon.nl Tot BLOEMS! Venrayseweg 7 Overloon  www.bloems-overloon.nl

op de foto Lieke Zeegers en José Vogelsangs

bloems1-1-9.jpg

bloems2-1-1.jpg

 

Lees meer »

de Politie is op zoek naar de eigenaar / eigenaresse van deze fietsen

foto van Politie Boxmeer. Politie Boxmeer 

UPDATE: De eigenaren van de fietsen hebben zich gemeld

Overloon - de Politie  heeft zaterdag 12 augustus twee fietsen aangetroffen welke mogelijk van diefstal afkomstig zijn.en zijn op zoek naar de eigenaar / eigenaresse van deze fietsen.Mocht u deze fietsen herkennen dan horen wij dit graag. het is onbekend of de eigenaren van de fietsen zich inmiddels gemeld hebben.Voor meer informatie neem contact op met de politie op het nummer U kunt zich melden via 0900-8844 of via een PM.
Kenmerk: 2017167157

bron foto's Politie Boxmeer

foto van Politie Boxmeer.
foto van Politie Boxmeer.
 
 
Lees meer »

STEM nu op  jouw café en help Partycentrum Bos  naar de Café top 100

De Café Top 100 2017 wordt op maandag 6 november bekendgemaakt. Cafés mobiliseren hun achterban om te stemmen voor De Publieksprijs. Inmiddels is er een tussenstand. Het is een heel voorlopige score, want stemmen kan nog tot en met 6 oktober.

Misset Horeca maakt maandag 6 november 2017 de complete lijst van de Café Top 100 2017 bekend. Daarnaast zullen ook de Provinciewinnaars en De Parel gehuldigd worden en de Gouden Apenstaart en De Publieksprijs uitgereikt worden.  Laatstgenoemde verkiezing houdt de gemoederen nu al flink bezig. Cafés mobiliseren massaal hun achterban met het verzoek te stemmen via Facebook.com/cafetop100. Inmiddels zijn er al ruim 3000 stemmen uitgebracht. Vorig jaar ging de Publieksprijs voor de tweede keer op rij naar The Banner.

STEM nu op  jouw café en help Partycentrum Bos  naar de Café top 100!! (Duurt max.een minuutje) Samen zetten we Overloon weer op de kaart! stemmen kan nog tot en met 6 oktober dus er kan nog van alles gebeuren. Motiveer je gasten en laat ze stemmen! En stem zelf natuurlijk Verkiezing Publieksprijs Misset Horeca Café Top 100. Stem nu op je favoriete café via https://app.je/cafe-top-100

lees meer op bron www.missethoreca.nl www.facebook.com/CafeTop100

lees ook winnaar van De leukste kroegbaas van Nederland Hay Bos uit Overloon 2016

Kroegbaas Hay Bos van Café Party Centrum Bos uit Overloon mag zich 'De leukste kroegbaas van Nederland 2016' noemen. De kroegbaas kreeg van de meer dan 160 ingeschreven kroegbazen de allermeeste stemmen. De meest populaire kroegbaas van Nederland kreeg vandaag zijn titel overhandigd door Ricky Berkers van de feestact Geen Stempel.lees meer op https://www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2016/winnaar-van-de-leukste-kroegbaas-van-nederland-hay-bos-uit-overloon-30-06-2016

 

Lees meer »

Kees vander Kroon uit Overloon ontwikkelt in samenwerking met Pantein een bijzonder woongebouw in het centrum van Overloon.In het gebouw worden wonen en zorg gecombineerd.

Overloon - Na een lange voorbereidingstijd komt er nu schot in de realisatie van het Woonzorgcomplex.Begin vorige week is er gestart met de sloopwerkzaamheden die nodig zijn voor de realisatie van het project Als eerste is er begonnen met de sloop van voormalige Plus Supermarkt Daarna worden ook de woningen Venrayseweg en Museumlaan gesloopt. Na de sloop gaat de aannemer verder met de bijzonder woongebouw op de hoek Vierlingsbeekseweg/Venraijseweg/Museumlaan in het centrum van Overloon. In het gebouw worden wonen en zorg gecombineerd.De nieuwbouw omvat 50 appartementen, waarvan 36 appartementen bestemd zijn voor de bewoners van zorgcentrum Pantein Huize Loôn in Overloon. De overige woningen worden verhuurd aan particulieren de start volgens de planning na de bouwvak week 35 van de nieuwbouw.Als alles volgens planning verloopt, kan de bouw van het complex Naar verwachting kunnen de appartementen medio 2018 in gebruik worden genomen.

‘Hof van Loon’ nieuwe straatnaam nieuwbouwproject

In de volksmond was de naam al gebruikelijk, maar nu wordt ‘Hof van Loon’ ook officieel de nieuwe straatnaam voor het gelijknamige nieuwbouwproject Vierlingsbeekseweg/Venrayseweg in overloon Dat heeft burgemeester en wethouders besloten.op Op 25 april 2017 om de openbare ruimte ten behoeve van het nieuwbouwproject op de hoek Vierlingsbeekseweg/Venrayseweg in Overloon ‘Hof van Loon’ te noemen.Happy Corner ontsnappen eveneens niet aan de sloopkogel. Cyprus gaat verder aan de andere kant van de Venrayseweg, Happy Corner gaat eind deze maand na de Overloonse kermis dicht en opent in het nieuwe zorgpand een nieuwe, vijf keer zo grote snackbar. en wordt dan Restaria Lunch-Diner-Drinks (www.happycorneroverloon.nl) meer informatie en foto's van de sloopwerkzaamheden vind je op https://www.fotoalbertoverloon.nl/woonzorgcomplex

Woonzorgcomplex10-8-201723-1.jpg

Woonzorgcomplex10-8-201726-1.jpg

Woonzorgcomplex11-8-20177-1.jpg

Woonzorgcomplex11-8-201713-2.jpg

Woonzorgcomplex11-8-201715-1.jpg

Woonzorgcomplex11-8-20173-1.jpg

o-8.jpg

Lees meer »

Het slachtoffer herkende de dader van de eerste kraak in Geleen, op beelden van de derde overval in Overloon.

De veroordeelde moordenaar die tijdens zijn vrije weekeinden met een enkelband om gewapende overvallen pleegde, is gepakt omdat een slachtoffer hem herkende. Het slachtoffer herkende de dader van de eerste kraak in Geleen, op beelden van de derde overval in Overloon. Tussendoor sloeg hij ook toe in Someren.

Someren
Ongemerkt pleegde hij tijdens zijn verlof drie gewelddadige overvallen, telkens met een pistool. Zo moest op Kerstdag de bedrijfsleider van een supermarkt in Geleen de kluis leeghalen. Terwijl Issam deze onder schot hield, deed een maat bij de kassa alsof hij flauwviel, zodat het personeel zich op hem richtte.

Drie weken later was op zaterdagnamiddag de Kruidvat in Someren het doelwit. Twee 17-jarige caissières kregen het pistool tegen hun hoofd en buik. Nog geen week later was het tot slot raak op een vakantiepark in Overloon, waar vakantiegasten op de grond werden gedwongen en klappen kregen.

Enkelband
De politie liet beelden op tv zien en een slachtoffer uit Geleen herkende de dader zo van de overval in Overloon. Gegevens van de enkelband deden Issam de das om. Bij de aanhouding in zijn cel vond de politie vervolgens tot hun eigen verbazing het pistool. In zijn bij de gevangenis geparkeerde auto lag bovendien nog een machinegeweer. De halfopen inrichting zei niet te fouilleren, wat tot Kamervragen leidde.lees meer op www.limburger.nl/cnt/dmf20170810_00044796/moordenaar-met-enkelband-die-overvallen-pleegde-werd-herkend-door-slachtoffer

lees ook Gewapende overval op recreatiepark Landal De Vers in Overloon

OVERLOON - Verbijstering en ongeloof bij de inwoners van Overloon. De overval begin dit jaar op vakantiepark Landal De Vers blijkt te zijn gepleegd door een beruchte crimineel die met weekendverlof was.Ook in Someren, waar de man een Kruidvat overviel, is dit het gesprek van de dag. De overvaller zou de dader van de zogeheten Hoensbroekse kofferbakmoord in 2008 zijn.De 28-jarige man, Issam T, werd in 2008 tot vijftien jaar cel veroordeeld voor moord. Sinds 2016 verblijft hij in de half open strafinrichting van gevangenis Ter Peel in Evertsoort. Tijdens een aantal weekendverloven sloeg de beruchte crimineel toe met gewapende overvallen.lees meer op www.fotoalbertoverloon.nl/nieuws/198845_gewapende-overval-op-recreatiepark-landal-de-vers-in-overloon

foto Gewapende overval op recreatiepark Landal De Vers in Overloon op 20-01-2016

GewapendeovervaloprecreatieparkLandalDeVersinOverloon20-01-20164-1-1.jpg

Lees meer »

De vorm, de kleur, de blaadjes, bloemknop, de geur en het hart van je bloemen vertellen veel over jezelf.

Op maandag 4 september zal Marielle Beks een bloemlezing houden in Ontmoetingspunt ’t Helder. Een bijzondere avond!

FotoMarielleBeks-5.jpg

U mag op deze avond een bloem of boeketje meebrengen.

De vorm, de kleur, de blaadjes, bloemknop, de geur en het hart van je bloemen vertellen veel over jezelf. Via de bloemen kunnen spirituele boodschappen worden doorgegeven.

bloemlezing.jpg

U mag ook een ander dierbaar voorwerp of foto meebrengen mocht u dit wensen.

Kijkt u ook eens op de website van Marielle:  www.mariellebeks.nl.

De kosten bedragen  12,50 inclusief koffie/thee.  Aanvang  20.00  uur tot ca. 22.00 uur. Aanmelden graag vooraf bij Annemie van den Munckhof van Ontmoetingspunt ’t Helder, gelegen aan de Helderseweg 31 te Overloon, tel. 0478-641404, 06-27007511  of via email  t-helder@ziggo.nl.            Meer informatie vindt u ook op de website van ’t Helder, www.helder-overloon.com

bloemlezing

bloemlezing-1.jpg

Lees meer »

zij lijden aan de kastanjeziekte.de kastanjes die vele jaren het straatbeeld hebben bepaald.De meeste bomen zijn echter ziek

OVERLOON - Het is volop zomer in het Land van Cuijk. Maar in verschillende straten in Overloon lijkt het alsof de herfst al is begonnen.Wat is hier aan de hand, vragen passanten zich af? Het antwoord is: hier doet de kastanjeminheermot zich te goed aan vers blad. Of preciezer: de rupsen van de Cameraria ohridella vreten het blad leeg. Hun 'mijngangen'in het blad zorgen ervoor dat alle groene kleur verdwijnt. Wat overblijft zijn herfstige bomen in augustus en vaak zelfs al in juli.Chemisch bestrijden is niet mogelijk. Aangeraden wordt om de bladeren te verwijderen als ze zijn afgevallen omdat een deel van de rupsen overwintert in het blad lees meer op bron:www.gelderlander.nl/maasland/het-lijkt-wel-herfst-in-overloon-wat-is-er-met-die-kastanjes

Oorzaak kastanjeziekte

Onderzoekers hebben nu definitief vastgesteld dat een bacterie de primaire oorzaak is van de bloedingziekte onder paardenkastanjes. Dat is de uitkomst van nader onderzoek, waarbij grote bomen kunstmatig zijn geïnfecteerd.

de paardenkastanjebomen (alle Aesculus-soorten) in Nederland worden bedreigd door de kastanjeziekte.Bomen krijgen bruine vlekken op de stam

BomengekaptMuseumlaaninoverloon20-10-20146.jpgen 'bloeden' donker vocht. De aantasting leidt tot baststerfte en bij ernstige aantasting tot sterfte van de boom.In 2002 kwamen de eerste symptoommeldingen binnen en in 2004 waren veel paardenkastanjebomen in het land aangetast.In 2006 werd de veroorzaker van de ziekte geIdentificeerd als een bacterie uit de groep van Pseudomonas syringae.Onderzoeksinstellingen, gemeenten en andere organisaties hebben hun krachten gebundeld in de werkgroep Aesculaap. De werkgroep onderhoudt contacten met boomexperts, adviseurs van stedelijk groen, onderzoek, beleidsmedewerkers van gemeenten, landschapsbeheerders, medewerkers groen en onderhoud.meer info over de kastanjeziekte op bron: www.groenkennisnet.nl/dossiers/Pages/kastanjeziekte

foto kastanjebomen aan de Vierlingsbeekseweg

HetlijktwelherfstinOverloonWatisermetdiekastanjes9-9-20172-3.jpg

foto kastanjebomen in de Museumlaan

HetlijktwelherfstinOverloonWatisermetdiekastanjes9-9-20174-1.jpg

lees ook Bomen gekapt wegens kastanjeziekte in de Museumlaan in Overloon

en foto's van zieke kastanjebomen gekapt op de Museumlaanen in 2016 op https://www.fotoalbertoverloon.nl/nieuws/190883_bomen-gekapt-wegens-kastanjeziekte

FOTONR12-87.jpg

Lees meer »

U kunt uw favoriete afbeelding meebrengen of ter plekke iets moois uitkiezen

Op veler verzoek wordt in Ontmoetingspunt ’t Helder in Overloon opnieuw een workshop pallet schilderen gegeven. U kunt uw favoriete afbeelding meebrengen of ter plekke iets moois uitkiezen.

Op zaterdag 2 september kunt u hieraan deelnemen van 13.30 tot 17.00 uur. De kosten hiervoor bedragen € 25,00 excl. pallet (€ 10,00).

U kunt zich aanmelden via email t-helder@ziggo.nl of telefonisch via nummer 0478-641404 / 06-27007511. Ook kunt u een kijkje nemen op de website www.helder-overloon.com.

Ontmoetingspunt ’t Helder is gelegen aan de Helderseweg 31 te Overloon.

Pallet pauw

Palletpauw-1.jpg

Pallet tulpen

Pallettulpen.jpg

Pallet uil

Palletuil.jpg

Lees meer »

Komende donderdag vindt het laatste grenscafe plaats voordat ons cultureel evenement Schijt aan de Grens van start gaat! Dit keer op onze locatie in Holthees

Komende donderdag 10 augustus vindt het laatste grenscafe plaats voordat ons cultureel evenement Schijt aan de Grens van start gaat! Dit keer op onze locatie in Holthees namelijk : Hoeve De Knol, Koudenhoek 1  in Holthees. Inloop vanaf 19.30 uur.Zoals op de foto is te zien, zijn we druk bezig om zoveel mogelijk reclame te maken voor ons evenement! Naast de posters en banners is natuurlijk ook ons programmaboekje klaar en zal deze op donderdag aan iedereen worden uitgereikt.

"Zoveel mogelijk ruchtbaarheid geven aan Schijt aan de Grens" is dan ook het thema van ons laatste grenscafe.

Hoe kunnen we dit doen? Moet je deelnemer zijn om Schijt aan de Grens te promoten?
Wat willen we bereiken?
We willen een zo breed mogelijk publiek aanspreken!

Om hier alvast even kort op in te gaan:
Iedereen kan ons evenement promoten!

Je kunt op Facebook onze pagina liken: facebook -schijtaandegrens
Je kunt onze website doorgeven aan vrienden en bekenden: www.schijtaandegrens.nl

Deelnemers kunnen hun programmatijden vermelden op Facebook en/of hun vrienden en bekenden uitnodigen om naar hun optreden te komen kijken.

Daarnaast worden op 10 augustus door de kartrekkers van de locaties Venray, Geijsteren, Overloon en Holthees de laatste puntjes op de i gezet en wordt iedereen geïnformeerd over de stand van zaken.

We hopen jullie allemaal te mogen begroeten op donderdag 10 augustus!!

op 15 juni 2017 was de grenscafe als voorbereiding op cultureel evenement Schijt aan de Grens.Dit vond plaats op donderdag 15 juni in ’t Helder, Helderseweg 31 in Overloon.

kijk hier de foto's van op https://www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2017/grenscafe

 

 

 


 

Lees meer »

                                         MEER NIEUWS

In ruim een maand tijd hebben zich 69 mensen gemeld die samen 850 panelen op het dak willen leggen.

OVERLOON - De belangstelling van particulieren om zonnepanelen op het dak van Oorlogsmuseum Overloon te leggen is groot. In ruim een maand tijd hebben zich 69 mensen gemeld die samen 850 panelen op het dak willen leggen.

Samen met de 300  panelen die het Overloonse dorpshuis De Pit erop wil leggen is de capaciteit vrijwel benut. Mogelijk dat uitgekeken gaat worden naar andere geschikte daken om zonnepanelen te plaatsen.

De doelstelling van de initiatiefnemers was 600 panelen, maar al bij 200 panelen was een begin gemaakt met het leggen ervan.  In april was er een eerste informatieronde voor inwoners, in juni volgt er nog een.lees meer op bron:www.gelderlander.nl/boxmeer/animo-voor-zonnepanelen-op-dak-museum-overloon-groot

lees ook Succesvolle start energie coöperatie Duurzaam Overloon!

Na een introductie door Fons van Mil werd tijdens een heldere presentatie door Stijn Heijs uiteengezet wat de doelstelling van de werkgroep is en was er volop gelegenheid om vragen te stellen over de op te richten energie coöperatie die zich om te starten vooral zal richten op het realiseren van een zonnedak. Er was een coöperatie adviseur aanwezig die verdiepingsvragen kon beantwoorden. Indien er een zonnedak van minimaal 200 panelen gerealiseerd kan worden zal de werkgroep doorgaan met het oprichten van een coöperatie om het initiatief verder ontwikkelen. Het zonnedak zal dan gerealiseerd worden op het dak van het Oorlogsmuseum Overloon.

Na de presentatie hebben 54 geïnteresseerden zich gemeld en daarmee durft de werkgroep te stellen dat de eerste energie coöperatie van de gemeente Boxmeer binnenkort een feit zal zijn. Na de paasvakantie gaat de werkgroep het plan veder uitwerken en volgt er meer informatie.lees verder op www.fotoalbertoverloon.nl/nieuws/205524_succesvolle-start-energie-cooeperatie-duurzaam-overloon

Reserveer in je agenda! Woensdag 14 juni 2e bijeenkomst Duurzaam Overloon! in De Pit.lee meer op bron:https:www.duurzaamoverloon.nl

DEFINITIEFLOGODO-1-5.png

Lees meer »

Het zwemseizoen is begonnen.In recreatiegebied 't Schaartven in Overloon zijn verschillende strandjes waar u en uw kinderen heerlijk kunnen zwemmen. Nu de zon weer volop warm schijnt en het water warmer wordt, kan iedereen zich weer prima vermaken in of rondom het water.van het 't Schaartven en is klaar voor het zwemseizoen.

Kinderen vermaken zich altijd uitstekend aan deze zandstrandjes langs het water waar ze goed zandkastelen kunnen bouwen. Op de recreatieterreinen en bevindt zich een toiletgebouw. Als het mooi weer zijn er snacks, ijsjes en frisdranken.te koop Behalve de zandstrandjes liggen er ook grasvelden langs de zwemplekken, hierop kan je heerlijk zonnen en spelen, zonder onder het zand te komen. waterplas 't Schaartven kan je lekker met luchtbedden en andere opblaasbare spullen spelen. En rondom het water is er voldoende mogelijkheid om te voetballen, te badmintonnen en nog veel meer.
Als er een waarschuwing of zwemverbod nodig is vanwege een normoverschrijding, wordt dat op het strand met een bord bekend gemaakt. Actuele informatie over de waterkwaliteit en veiligheid staat op www.zwemwater.nl. 

Strandbad- Natuur en Openluchtrecreatie. ’t Schaartven is gelegen nabij het toeristische dorp Overloon (Gemeente Boxmeer) op de grens van de provincies Noord-Brabant en Limburg.‘t Schaartven is een oase van rust, natuurschoon, prachtige zandstranden en kristalhelder water. Nabij ’t Schaartven zijn de natuurgebieden “De Overloonse Duinen", “De Peel” en het unieke “Maasheggengebied”, met een rijke flora en fauna, gelegen. Vanaf ’t Schaartven kunt u schitterende wandel- en fietstochten maken.'t Schaartven - 560 meter strand. 7 hectare zwemwater in Overloon.Entree is gratis. Parkeertarief 5 euro per dag. Na 18 uur betaalt u 3 euro voor het parkeren. Contant betalen.Honden tijdens het zwemseizoen en paarden verboden. BBQ verboden.Het is een voormalig grintgat, afgraving en nu een recreatieplas, ook wel natuurbad waar je lekker kunt zwemmen.Adres: Holthesedijk 6a, Overloon

meer informatie vindt u www.facebook.com/Schaartven of op schaartven.nl

kijk ook de foto's van Zomerproef op het Schaartven in Overloon op www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2016/zomerproef-op-het-schaartven-in-overloon

fotonr1-49.jpg

 

 

alberthendriks3-1.jpg

fotonr2-81-1.jpg

fotonr5-79-1.jpg

alberthendriks2-2-2.jpg

 

Lees meer »

Met relatief beperkte inspanning bleek het gebied zich uitstekend te lenen voor de ontwikkeling van heide en schraal grasland

De vrije strook onder de 150 kV- hoogspanningsverbinding Haps-Venray, in de Overloonse Duinen is opnieuw ingericht. Samen met de gemeente Boxmeer zocht TenneT naar een oplossing voor de te hoge bomen en beplanting onder de hoogspanningsverbinding. Het gebied is omgevormd tot heide waar de Kempische heideschapen van Wim Jans kunnen grazen.op donderdag 18 mei 2017 werd het gebied feestelijk geopend met een heidelunch in aanwezigheid van wethouder Jeu Verstraaten.

 

Omgevormd bos

Het bosgebied Overloonse Duinen werd in de jaren ’50 onderbroken door de aanleg van deze hoogspanningsverbinding.De strook grond onder de hoogspanningsverbinding moet om veiligheidsredenen altijd vrij zijn van hoog opgroeiende beplanting. Er ontstond hierdoor een onaantrekkelijke kale lege strook in het bosrijke gebied. Het onderhoud was een tijdrovende en dure klus. Daarnaast kreeg het gebied de laatste jaren een steeds belangrijkere recreatieve functie waardoor de vraag om het gebied om te vormen tot een aantrekkelijke plek groter werd.

Herontwikkeling

Met relatief beperkte inspanning bleek het gebied zich uitstekend te lenen voor de ontwikkeling van heide en schraal grasland. De ruige randen van het heidegebied zijn aantrekkelijk voor insecten zoals de nachtvlinder. Hét voedsel voor de nachtzwaluw. Door de open inrichting zien we ook meer jeneverbessen terug in het gebied.

Onderhoudsvrij

Voor zowel TenneT als de gemeente Boxmeer is dit plan een positieve oplossing.De gemeente heeft er een stuk aantrekkelijk recreatiegebied bij en TenneT bespaart kosten omdat jaarlijks kappen en snoeien tot het verleden behoort. Om te voorkomen dat de bomen en struiken weer uitlopen, lopen er af en toe Kempisch heideschapen te grazen.

kijk meer foto's en filmpje van de Schapen onder hoogspanningsverbinding Overloonse Duinen en van de feestelijk geopend met een heidelunch op https://www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2016/heideontwikkeling-en-afwerking-stortplaats-in-overloon

kijk meer foto's en filmpje van de Schapen onder hoogspanningsverbinding Overloonse Duinen en feestelijk geopend met een heidelunch op https://www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2016/heideontwikkeling-en-afwerking-stortplaats-in-overloon

 

Lees meer »

61-jarige partner van de kopstukken van de drugsbende is vrijgesproken

De politie deed ongeveer 2 jaar onderzoek naar drugsactiviteiten die vanuit een antiekzaak in Eindhoven werden gefaciliteerd. In die periode bleek dat de 35-jarige man leiding gaf aan een criminele organisatie die zich bezighield met onder meer de smokkel van harddrugs naar het Verenigd Koninkrijk. 132 kilo werd door politie onderschept maar het werkelijk gesmokkelde aantal kilo’s moet vele malen hoger zijn geweest. Op diverse locaties werden drugs en stoffen voor de productie van drugs gevonden. Daarnaast waste de bende met 19 geldtransporten minimaal 800.000 euro wit en was zij in Nederland betrokken bij meerdere leveringen van softdrugs. De 40-jarige verdachte trad daarbij op als rechterhand van de 35-jarige man en coördineerde de uitvoering van de misdrijven. De man van 24 jaar was betrokken bij een drugstransport en bij de opslag van drugs en stoffen voor de productie. De man van 34 jaar voerde het grootste deel van de geldtransporten uit. Zij deden aldus de meest risicovolle klusjes. De oudste verdachte stelde zijn antiekzaak ter beschikking als ontmoetingsplaats, nam telefoons in bewaring, speelde berichten door voor de leider van de drugsorganisatie, die zijn zoon was, en nam grote contante geldbedragen in ontvangst, bewaarde die en gaf ze vervolgens weer af.

Een 62-jarige man uit Overloon is veroordeeld tot een geldboete van 5.000 euro en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden omdat hij zijn schuur beschikbaar stelde voor de opslag van drugsgerelateerde goederen. De 61-jarige partner van één van de kopstukken van de drugsbende is vrijgesproken van witwassen. De 31-jarige partner van een ander kopstuk krijgt een taakstraf van 60 uur en een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden, omdat ze samen met haar vriend in de privésfeer geld heeft witgewassen.lees meer op bron:www.rechtspraak.nl  

Lees meer »

Het Oorlogsmuseum organiseert het jaarlijkse evenement Militracks op zijn eigen grond rond het museum

Overloon zaterdag 20 en 21 mei 2017 was de De 8e editie van Militracks  in oorlogsmuseum van Overloon. De 8e editie van Militracks trok ruim 12000 bezoekers. dat meldt Militracks op www.facebook.com/Militracks Militracks. is Voor iedereen die geïnteresseerd is in de Duitse voertuigtechniek van de Tweede Wereldoorlog is Militracks een must! Twee dagen lang staan deze voertuigen centraal en heeft u de gelegenheid om ze rijdend te zien - en erop mee te rijden!tijdens het Militracks-weekend zijn er Duitse motoren, personenvoertuigen, vrachtwagens, halfrupsen en tanks te zien, die overwegend in dienst waren bij de Wehrmacht. De Duitse voertuigtechniek was in die tijd in veel gevallen kwalitatief beter dan die van de Geallieerden. Op Militracks wordt getoond en in sommige gevallen ook letterlijk hoe die techniek werkte.De voertuigen staan overigens niet alleen statisch opgesteld, maar rijden ook rond op het speciale, anderhalf kilometer lange parcours in het museumpark.Militracks absoluut tot een leuke belevenis voor jong en oud.

zeven- tot achtduizend personen per dag is de rek er wel uit, denkt het museum

Het Oorlogsmuseum organiseert het jaarlijkse evenement Militracks op zijn eigen grond rond het museum. En daar zit dan ook meteen de beperking voor de groei van het evenement in de toekomst. Met ongeveer zeven- tot achtduizend personen per dag is de rek er wel uit, denkt het museum.

Het bos is dus bijna vol.Daarom heeft het dit jaar bewust wat minder reclame gemaakt voor het evenement. En er wordt nauwkeurig bijgehouden hoeveel mensen naar binnen en naar buiten gaan. “Het gaat om kwaliteit, en niet om kwantiteit”, volgens het museum.

Die ‘kwaliteit’ moet vooral komen van de deelnemende voertuigen. Want Militracks is boven alles een stoer voertuigevenement. Stoer, maar met een scherp randje.Want de voertuigen zijn zonder uitzondering allemaal van Duitse makelij en dateren uit de Tweede Wereldoorlog. Opvallend daarbij is dat de voertuigen van de voormalige bezetter zich in een grote belangstelling mogen verheugen. En daar plukt het museum de vruchten van, omdat veel Militracks-bezoekers jaar-in, jaar-uit komen kijken.

Het museumpark mag dan langzamerhand een maatje te klein aan het worden zijn, maar het lommerrijke karakter geeft wel een heel eigen groene kleur aan het geheel. Kortom, verhuizen is geen optie.Voorlopig zal Militracks dus nog wel een paar jaar in Overloon blijven.

meer info op de Website van militracks  www.militracks.nl   www.facebook.com/Militracks en van oorlogsmuseum www.oorlogsmuseum.nl   

kijk de foto's en het filmpje van Militracks 2017 op https://www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2017/militracks

 

 

Lees meer »

ervaren hoe het is om steen te zien veranderen onder je eigen handen!

Dagworkshop beeldhouwen in Ontmoetingspunt ‘t Helder.17 juni

Een gezellige en leerzame dag onder deskundige begeleiding om samen met anderen te ervaren hoe het is om steen te zien veranderen onder je eigen handen! Probeer het eens!

Deelname bedraagt  € 37,50  inclusief lunch, exclusief steen. Aanvang 09.30 uur tot 17.00 uur.

Aanmelden graag tijdig bij Annemie van den Munckhof van Ontmoetingspunt ’t Helder, gelegen aan de Helderseweg 31 te Overloon, tel. 0478-641404, 06-27007511  of via email  t-helder@ziggo.nl

 

 

Lees meer »

Er was een lelijke corridor ontstaan met hoogspanningsmasten met daaronder een vuilnisbelt. Het wordt nu een mooie plek in het bos.

Dit voorjaar hebben de gemeente Boxmeer en TenneT de omvorming van bos naar een heidegebied onder de hoogspanningsverbinding van TenneT op de Overloonse Duinen afgerond.Als beplanting (bomen en struiken) te hoog wordt en te dicht in de buurt van een hoogspanningsverbinding komt, kan de elektriciteit via de beplanting een weg naar de aarde zoeken.Dit willen we uiteraard voorkomen de oplevering en de samenwerking feestelijk te vieren, was er voor de genodigde een heidelunch! Ook te zien de kempische heideschapen die het heidegebied in de toekomst duurzaam gaan beheren voor het eerst aan het werk.op de heidegebied onder de hoogspanningsverbinding van TenneT in overloon

De schaapskudde van Wim Jans uit Zeeland begraast het gebied 

Er was een lelijke corridor ontstaan’

Het deel van het Overloonse bosgebiedje dat door de hoogspanningsmasten werd doorkruist was geen schoonheid, zegt wethouder Jeu Verstraaten van de gemeente Boxmeer.

,,Er was een lelijke corridor ontstaan met hoogspanningsmasten met daaronder een vuilnisbelt. Het wordt nu een mooie plek in het bos.Een verrijking.’’De gesprekken met TenneT werden een paar jaar geleden al opgestart, omdat de netbeheerder de rekening van het toppen van de bomen bij de gemeente Boxmeer wilde neerleggen.,,Daar werden we door verrast.We zijn gaan praten: kunnen we geen duurzame oplossing bedenken?’’ Het heideplan kwam daar uit voort.Hei is er nu nog nauwelijks te zien. ,,De grond is klaar gemaakt voor hei. Er zit heizaad in. En van nature zit er nog wat in de grond.Het heeft nog wel een paar jaar nodig om te ontwikkelen.’’ De kans bestaat dat voor het beheer in de toekomst schapen worden ingezet, zegt Verstraaten. ,,Bij tijd en wijle. Het moet wel financieel kunnen.’’

Zijn de masten gevaarlijk?

Zijn hoogspanningsmasten eigenlijk gevaarlijk? In de praktijk valt dat reuze mee, meldt hoogspanningsnet. com, een onafhankelijke website ‘over de wereld die schuilgaat achter het stopcontact’.Ongevallen met hoogspanningsmasten en lijnen zijn zeldzaam, en als er al iets gebeurt dan heeft dat meestal niets met elektriciteit te maken.Volgens hoogspanningsnet komt er gemiddeld één keer per jaar iemand om het leven na contact met een hoogspanningslijn. De kans te overlijden na een bliksem- inslag is ‘enkele malen groter’.Contact met hoogspanning kan wel ernstige brandwonden en zelfs amputaties tot gevolg hebben.Maar gevaarlijk? ‘Het trio bureaustoel, ladder en keukentrapje’ is volgens hoogspanningsnet.com vele malen dodelijker.

Overloonse Duinen

De Overloonse Duinen is de verzamelnaam van een aantal bossen op een voormalige stuifzandrug bij Overloon.Er staan naald- en loofbomen, maar ook groeit er heide. De jeneverbes is er te vinden, een conifeer die op de rode lijst van bedreigde boom- en plantensoorten staat.Het gebied is toeristisch aantrekkelijk, vooral voor fietsers en wandelaars.bron tekst Joost Ariaans De Gelderlander bron foto's albert hendriks

kijk voor meer foto's van het oplevering Heideproject op www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2017/oplevering-heideproject-onder-hoogspanningsnetwerk-van-tennet

Lees meer »

Petroesjka wijst je tijdens deze wandeling op de culinaire en geneeskrachtige toepassing van kruiden die we tegenkomen.

Kruidenwandeling met Petroesjka Splint op dinsdag 13 juni.

Ga mee! De paden op, de lanen in!

Petroesjka wijst je tijdens deze wandeling op de culinaire en geneeskrachtige toepassing van kruiden die we tegenkomen.

Er zullen kruiden geoogst en vervolgens verwerkt en geproefd worden.

Na deze wandeling kijk je met heel andere - mogelijk zelfs hongerige - ogen naar planten en bloemen.

De wandeling wordt gehouden op dinsdag 13 juni 2017. Deelname bedraagt  15,00 inclusief koffie/thee.  De wandeling start om 19.00 uur.

Aanmelden graag tijdig bij Annemie van den Munckhof van Ontmoetingspunt ’t Helder, gelegen aan de Helderseweg 31 te Overloon, tel. 0478-641404, 06-27007511  of via email  t-helder@ziggo.nl

Fotokruidenwandeling.png

Lees meer »

Engelen zijn er voor iedereen, dus ook voor u!

Engelenavond 12 juni in Ontmoetingspunt ’t Helder te Overloon door Mariëlle Beks

Wil jij graag kennismaken  met jouw beschermengel die altijd bij jou is?  Misschien is het dan heel fijn een keer een avond met Marielle Beks mee te maken. U mag een foto van een dierbare meebrengen.Marielle kan u in contact brengen met uw dierbare en u een persoonlijk boodschap doorgeven. Het is heel bijzonder wat er op een avond mag gebeuren.Engelen zijn er voor iedereen, dus ook voor u!

Meer informatie vindt u op www.mariellebeks.nl.

De avond wordt gehouden op maandag 12 juni 2017. De kosten bedragen  12,50 inclusief koffie/thee.  Aanvang  20.00  uur tot ca. 22.00 uur.

Aanmelden graag tijdig bij Annemie van den Munckhof van Ontmoetingspunt ’t Helder, gelegen aan de Helderseweg 31 te Overloon, tel. 0478-641404, 06-27007511  of via email  t-helder@ziggo.nl.  (Het aantal aanmeldingen is helaas beperkt.)

823714038_5_m51r-engel-gabriel.jpg

 

 

Lees meer »

Het Oorlogsmuseum organiseert het jaarlijkse evenement Militracks op zijn eigen grond rond het museum

Door evenement Militracks is overloon vanaf 20 en 21 mei lastig(-er) bereikbaar!! Door gebrek aan parkeerruimte in het dorp de bezoekers van het evenement kunnen parkeren bij het schaartven parkeren tegenover Schaartven 3 5825 JH Overloon (parkeren 3 euro per dag) er zijn omleidingsborden aangegeven hoe men om het best kan rijden naar het parkeerplaats


Instellen van een parkeerverbod in verband met het evenement “Militracks” op zaterdag en zondag 20 en 21 mei 2017 in Overloon.In verband met Militracks  heeft het college vanB&W besloten om op 20 en 21 mei een parkeerverbod in te stellen voor de Generaal Hasbroucklaan, Bergkampweg en Raaijweg tussen De Bergkamp en Bergkampweg.Ook wordt de Haarlemmermeerlaan deze twee dagen, uitgezonderd

bestemmingsverkeer afgesloten Te downloaden: Gemeentenieuws 16 mei 2017.pdf(1,76 MB)

bron www.boxmeer.nl/inwoners/gemeentenieuws_41570/rubriek/2017_4072.html

Normaal lekker rustig, die twaalf hectare bos rond het Oorlogsmuseum in Overloon. Maar komend weekend even niet. Er is bij Militracks plaats voor 15.000 mensen. En er moeten er niet teveel bij komen.

Het Oorlogsmuseum organiseert het jaarlijkse evenement Militracks op zijn eigen grond rond het museum. En daar zit dan ook meteen de beperking voor de groei van het evenement in de toekomst. Met ongeveer zeven- tot achtduizend personen per dag is de rek er wel uit, denkt het museum.

Het bos is dus bijna vol. Daarom heeft het dit jaar bewust wat minder reclame gemaakt voor het evenement. En er wordt nauwkeurig bijgehouden hoeveel mensen naar binnen en naar buiten gaan. “Het gaat om kwaliteit, en niet om kwantiteit”, volgens het museum.

Die ‘kwaliteit’ moet vooral komen van de deelnemende voertuigen. Want Militracks is boven alles een stoer voertuigevenement. Stoer, maar met een scherp randje. Want de voertuigen zijn zonder uitzondering allemaal van Duitse makelij en dateren uit de Tweede Wereldoorlog. Opvallend daarbij is dat de voertuigen van de voormalige bezetter zich in een grote belangstelling mogen verheugen. En daar plukt het museum de vruchten van, omdat veel Militracks-bezoekers jaar-in, jaar-uit komen kijken.

Het museumpark mag dan langzamerhand een maatje te klein aan het worden zijn, maar het lommerrijke karakter geeft wel een heel eigen groene kleur aan het geheel. Kortom, verhuizen is geen optie.Voorlopig zal Militracks dus nog wel een paar jaar in Overloon blijven.

Militracks is voor publiek geopend op zaterdag 20 en zondag 21 mei, beide dagen van 9 tot 17 uur. Het museum is dan ook open en er is op die dagen ook een grote militariamarkt.meer info op de Website van militracks  www.militracks.nl   www.facebook.com/Militracks en van oorlogsmuseum www.oorlogsmuseum.nl   

kijk ook de foto's en filmpje van Militracks 2016 op https://www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2016/militracks-overloon-14-05-2016

fotonr73-17-4.jpg

 

Lees meer »

Het Oorlogsmuseum organiseert het jaarlijkse evenement Militracks op zijn eigen grond rond het museum

Normaal lekker rustig, die twaalf hectare bos rond het Oorlogsmuseum in Overloon. Maar komend weekend even niet. Er is bij Militracks plaats voor 15.000 mensen. En er moeten er niet teveel bij komen.

Het Oorlogsmuseum organiseert het jaarlijkse evenement Militracks op zijn eigen grond rond het museum. En daar zit dan ook meteen de beperking voor de groei van het evenement in de toekomst. Met ongeveer zeven- tot achtduizend personen per dag is de rek er wel uit, denkt het museum.

Het bos is dus bijna vol. Daarom heeft het dit jaar bewust wat minder reclame gemaakt voor het evenement. En er wordt nauwkeurig bijgehouden hoeveel mensen naar binnen en naar buiten gaan. “Het gaat om kwaliteit, en niet om kwantiteit”, volgens het museum.

Die ‘kwaliteit’ moet vooral komen van de deelnemende voertuigen. Want Militracks is boven alles een stoer voertuigevenement. Stoer, maar met een scherp randje. Want de voertuigen zijn zonder uitzondering allemaal van Duitse makelij en dateren uit de Tweede Wereldoorlog. Opvallend daarbij is dat de voertuigen van de voormalige bezetter zich in een grote belangstelling mogen verheugen. En daar plukt het museum de vruchten van, omdat veel Militracks-bezoekers jaar-in, jaar-uit komen kijken.

Het museumpark mag dan langzamerhand een maatje te klein aan het worden zijn, maar het lommerrijke karakter geeft wel een heel eigen groene kleur aan het geheel. Kortom, verhuizen is geen optie.Voorlopig zal Militracks dus nog wel een paar jaar in Overloon blijven.

Militracks is voor publiek geopend op zaterdag 20 en zondag 21 mei, beide dagen van 9 tot 17 uur. Het museum is dan ook open en er is op die dagen ook een grote militariamarkt.meer info op de Website van militracks  www.militracks.nl   www.facebook.com/Militracks en van oorlogsmuseum www.oorlogsmuseum.nl   

kijk ook de foto's en filmpje van Militracks 2016 op https://www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2016/militracks-overloon-14-05-2016

fotonr73-17-4.jpg

Lees meer »

Het bestuur van de Stichting Recreatie en Meer heeft maandag 15 mei samen met Erik van den Dungen, directeur van het Oorlogsmuseum, het contract m.b.t. de erfpacht van de speeltuin “Gewoon Buiten” getekend

Het bestuur van de Stichting Recreatie en Meer heeft maandag 15 mei samen met Erik van den Dungen, directeur van het Oorlogsmuseum, het contract m.b.t. de erfpacht van de speeltuin “Gewoon Buiten” getekend. “Naar dit moment heb ik twee jaar toegeleefd” vertelt Renuka van Gaal trots. “Fondsen en subsidies zijn inmiddels aangeschreven, nu kan ik starten met de gesprekken met de ondernemers om in een sneltreinvaart het beoogde bedrag binnen te halen om de speeltoestellen aan te schaffen. Misschien dat ik dat nog wel het leukste aan het hele traject vind. Ik zie met de week het draagvlak en mijn netwerk groeien”.

Dat het project door de inwoners en de ondernemers uit de gemeente Boxmeer met een warm hart gedragen wordt blijkt wel uit het feit dat alle specialisten en vakmensen die nodig zijn geweest om tot deze mijlpaal te komen hun kennis en vaardigheden non profit met de Stichting hebben gedeeld.

De Stichting wil GH advocaten uit Boxmeer bedanken voor de vele werkzaamheden rondom de vaststelling van het erfpacht contract om het waterdicht te krijgen voor beide partijen. Daarnaast was de Stichting afgelopen week erg blij met de werkzaamheden van Basten Landmeetkunde uit Boxmeer. Zij hebben het perceel vakkundig opgemeten waarbij alle bomen die op het perceel staan op de juiste plek ingetekend zijn zodat de landschapsarchitect verder kan met het ontwerp van de speeltuin.

meer informatie vindt u op de website van www.speeltuinboxmeer.nl of op www.facebook.com/Speeltuin 

De toekomstige speeltuin zal gevestigd worden in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park. Het bestuur staat te popelen om die schop eindelijk in de grond te krijgen, want (bijna) niets houdt ze nog tegen. Het bestemmingsplan hoeft niet gewijzigd te worden, een quickscan hoeft niet uitgevoerd te worden, het bruikleen contract is opgesteld en ligt voor goedkeuring bij de jurist. Alle lichten staan op groen om met de sponsorgesprekken te beginnen en de fondsen en subsidies aan te vragen om ruim twee ton bijeen te krijgen om de speeltuin ook daadwerkelijk gerealiseerd te krijgen. Daarbij hoopt de stichting natuurlijk ook op een mooi bedrag als startersubsidie vanuit de Gemeente Boxmeer.lees meer op www.fotoalbertoverloon.nl/nieuws/205521_gewoon-buiten-nieuwe-naam-buitenspeeltuin-in-museumpark

 

ondertekenenvancontractSpeeltuinGewoonBuiteninhetOorlogsmuseum15-05-20172.jpg

ondertekenenvancontractSpeeltuinGewoonBuiteninhetOorlogsmuseum15-05-201712-1.jpg

logo-1.png

Lees meer »

De kinderraad heeft o.a. een grote inbreng hoe de speeltuin er uit komt te zien

Hallo kinderen en ouders uit Overloon

De Stichting Recreatie en Meer die druk doende is de  speeltuin “Gewoon Buiten” te realiseren in het Museumpark, zou graag zien dat kinderen uit Overloon de kinderraad komen versterken.De kinderraad heeft o.a. een grote inbreng hoe de speeltuin er uit komt te zien. Welke speeltoestellen mogen bijvoorbeeld absoluut niet ontbreken in de toekomstige speeltuin Daarnaast is de kinderraad erg actief met diverse activiteiten zoals het inzamelen van lege flessen om het totaal bedrag bij elkaar te krijgen waarmee de diverse speeltoestellen aangeschaft kunnen worden.Ook  papa’s en mama’s uit Overloon zijn van harte welkom om de kinderraad te ondersteunen of de stichting.

Vele handen maken licht werk!!

Vind jij het leuk om alleen of met je vriendjes of met je mama of papa een actieve bijdrage te leveren om de speeltuin “Gewoon Buiten” dit jaar nog gerealiseerd te krijgen? Geef je dan snel op via de mail à info@speeltuinboxmeer.nl.

Wij hopen je snel te ontmoeten!!Speelse groet,Het bestuur van de Stichting Recreatie en Meer

logo.png

 

meer informatie vindt u op de website van www.speeltuinboxmeer.nl of op www.facebook.com/Speeltuin 

lees ook Gewoon Buiten Nieuwe naam buitenspeeltuin in Museumpark in Overloon

De toekomstige speeltuin zal gevestigd worden in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park. Het bestuur staat te popelen om die schop eindelijk in de grond te krijgen, want (bijna) niets houdt ze nog tegen. Het bestemmingsplan hoeft niet gewijzigd te worden, een quickscan hoeft niet uitgevoerd te worden, het bruikleen contract is opgesteld en ligt voor goedkeuring bij de jurist. Alle lichten staan op groen om met de sponsorgesprekken te beginnen en de fondsen en subsidies aan te vragen om ruim twee ton bijeen te krijgen om de speeltuin ook daadwerkelijk gerealiseerd te krijgen. Daarbij hoopt de stichting natuurlijk ook op een mooi bedrag als startersubsidie vanuit de Gemeente Boxmeer.lees meer op www.fotoalbertoverloon.nl/nieuws/205521_gewoon-buiten-nieuwe-naam-buitenspeeltuin-in-museumpark

lees ook  voorzitter gezocht voor speeltuin in Overloon

“Gewoon Buiten” de grote groene buitenspeeltuin in het Museumpark wordt gerealiseerd door de Stichting Recreatie en Meer maar wordt ondersteunt door de Stichting Beperking zonder Grenzen Land van Cuijk. Deze Stichting heeft een ANBI-status waardoor het voor ondernemers aantrekkelijk wordt om speeltoestellen te adopteren/geld te doneren. Deze stichting richt zich niet alleen op de speeltuin “Gewoon Buiten”. De doelstelling is het werven van fondsen ten behoeve van het toegankelijk maken van recreatie mogelijkheden zoals speeltuinen, parken, recreatiegebouwen en  -gebieden voor mensen met een geestelijke, lichamelijke, visuele beperking of andere beperking in het Land van Cuijk.Ben jij die enthousiaste persoonlijkheid die affiniteit heeft met de doelgroep “mensen met een beperking”? En vind je het leuk om samen met ons aan een gezamenlijk doel te werken; zo snel mogelijk een speeltuin te realiseren die ook voor minder validen een unieke ontmoetingsplaats zal zijn?  Stuur een mail naar astrid.schut@hotmail.com of een telefoontje naar 06-23039906. lees meer op www.fotoalbertoverloon.nl/nieuws/207416_voorzitter-gezocht-voor-speeltuin-in-overloon

 

Lees meer »

Ales Jurcik stoppen na dit seizoen. Allen hartelijk dank voor de getoonde inzet.

In het begin van de wedstrijd was het Geldrop wat de eerste serie aanvallen op de mat wist te leggen. SSS’18 daar en tegen nam meer een afwachtende houding aan en schoof langzaam maar zeker naar voren. Toch was het team Geldrop wat duidelijk meer in de aanval was maar zij wisten vooralsnog de kansjes niet te benutten. In de 16e minuut was het wel raak. Een mooi opgezette aanval over rechts werd na een prachtige voorzet afgerond door Sidney Gakpo hij scoorde beheerst de 1 – 0 . Deze voorsprong was echter van heel korte duur. Slechts enkele minuten later creëerde Koen Verlinden zich zelf een kans. Hij was de Geldrop verdedigers te slim af en scoorde de gelijkmaker. Even later had de voorsprong op het scorebord moeten staan. Bas Joosten zette vanaf rechts voor maar er was niemand voor het doel om deze voorzet doeltreffend af te werken. Tijdens het verloop van de 1e helft bleek meer en meer dat beide ploegen best wel aan elkaar gewaagd waren. Thomas Massop moest enkele keren handelend optreden en aan de andere zijde moest Geldrop keeper, Rick van den Oever, handelend optreden. Beide keepers hielden de stand op gelijke hoogte. In de 40e minuut was het Bas Joosten die onreglementair in de 16 meter ten van gebracht werd waardoor Paul Janssen uit een penalty kon scoren waardoor de ruststand op 1 – 2 kwam. Na de rust begonnen de ongewijzigde teams aan de 2e helft. Zoals ook in de 1e helft begon Geldrop sterk en verkoos de aanval lees meer op bron:www.sss18.nl

 

Lees meer »

Een andere reden is dat vanaf 2017 de groencontainers wekelijks geleegd

Geen bladmanden meer in najaar

De gemeente Boxmeer stopt met het plaatsen van bladmanden in het najaar. Op verzoek van de gemeenteraad voerde de gemeente in 2016 een pilot uit door het plaatsen van 120 bladmanden. Uit de evaluatie van deze pilot is gebleken dat voortzetting geen goed idee is.

Er zijn diverse argumenten voor het stopzetten van de pilot. De hoge kosten tegenover de geringe effectiviteit is een reden. Een andere reden is dat vanaf 2017 de groencontainers wekelijks geleegd worden waardoor inwoners vaker blad kwijt kunnen.bron:www.boxmeer.nl/inwoners/nieuwsberichten/geen-bladmanden-meer-in-najaar

Lees meer »

Ben jij die enthousiaste persoonlijkheid die affiniteit heeft met de doelgroep “mensen met een beperking”?

“Gewoon Buiten” de grote groene buitenspeeltuin in het Museumpark wordt gerealiseerd door de Stichting Recreatie en Meer maar wordt ondersteunt door de Stichting Beperking zonder Grenzen Land van Cuijk. Deze Stichting heeft een ANBI-status waardoor het voor ondernemers aantrekkelijk wordt om speeltoestellen te adopteren/geld te doneren. Deze stichting richt zich niet alleen op de speeltuin “Gewoon Buiten”. De doelstelling is het werven van fondsen ten behoeve van het toegankelijk maken van recreatie mogelijkheden zoals speeltuinen, parken, recreatiegebouwen en  -gebieden voor mensen met een geestelijke, lichamelijke, visuele beperking of andere beperking in het Land van Cuijk.

In eerste instantie zullen de middelen uit de Stichting Grenzen zonder Beperking LvC worden gebruikt om de speeltuin “Gewoon Buiten” toegankelijk te maken voor de doelgroep met een beperking. Zoals het rolstoel toegankelijk maken van wegen en paden, het voorzien van minder valide voorzieningen zoals toiletten en het aanschaffen van specifieke speeltoestellen voor deze doelgroep.

Ben jij die enthousiaste persoonlijkheid die affiniteit heeft met de doelgroep “mensen met een beperking”? En vind je het leuk om samen met ons aan een gezamenlijk doel te werken; zo snel mogelijk een speeltuin te realiseren die ook voor minder validen een unieke ontmoetingsplaats zal zijn?  Stuur een mail naar astrid.schut@hotmail.com of een telefoontje naar 06-23039906.

lees ook Gewoon Buiten Nieuwe naam buitenspeeltuin in Museumpark in Overloon

De toekomstige speeltuin zal gevestigd worden in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park. Het bestuur staat te popelen om die schop eindelijk in de grond te krijgen, want (bijna) niets houdt ze nog tegen. Het bestemmingsplan hoeft niet gewijzigd te worden, een quickscan hoeft niet uitgevoerd te worden, het bruikleen contract is opgesteld en ligt voor goedkeuring bij de jurist. Alle lichten staan op groen om met de sponsorgesprekken te beginnen en de fondsen en subsidies aan te vragen om ruim twee ton bijeen te krijgen om de speeltuin ook daadwerkelijk gerealiseerd te krijgen. Daarbij hoopt de stichting natuurlijk ook op een mooi bedrag als startersubsidie vanuit de Gemeente Boxmeer.lees meer op www.fotoalbertoverloon.nl/nieuws/205521_gewoon-buiten-nieuwe-naam-buitenspeeltuin-in-museumpark

meer informatie vindt u op de website van www.speeltuinboxmeer.nl of op www.facebook.com/Speeltuin

NieuwenaambuitenspeeltuininhetMuseumparkGewoonBuiten12-4.jpg

Lees meer »

Maak kennis met de prachtige Moravische blaasmuziek!

Zondag 28 mei 11.00 – 13.00 uur - Ontmoetingspunt ‘t Helder
Overloon.Toegang gratis!

U bent van harte welkom op deze gezellige zondagochtend met heerlijke muziek van Blaaskapel Freunde Echo uit Overloon.Kom kijken, luisteren en genieten met uw gezin, familie of vrienden onder het genot van een drankje! Maak kennis met de prachtige Moravische blaasmuziek!
Het concert vindt plaats in Ontmoetingspunt ’t Helder, Helderseweg 31 in Overloon.
Kijkt u ook eens op www.blaaskapel.nl en de Facebookpagina facebook.com/blaaskapel.freundeecho voor meer informatie.
foto Freunde Echo.

FreundeEcho-43-1.jpg

Lees meer »

Gratis entree voor kinderen tijdens Pinksterweekend

"Tuin Weidezicht vanaf Pinksteren weer geopend met activiteiten voor jong en oud.
Op 1e Pinksterdag (4 juni) kun je zien hoe de herder de schapen drijft met zijn border collie.
Op 2e Pinksterdag (5 juni) laat de imker zien hoe het bijenvolk zorgt voor (h)eerlijke honing.
Beide activiteiten starten om 14.00 uur.
Verder zijn er o.a. vogelpotten, schilderijen en natuurlijk honing te koop. Entree €3,- incl. koffie/thee, kinderen zijn dit Pinksterweekend gratis. Meer info www.tuinweidezicht.nl of op facebook.com/tuinweidezicht www.facebook.com/tuinweidezicht
Gratis toegang voor 1 persoon op vertoon van deze advertentie."

zie ook Kunst in de tuin Weidezicht  op www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2016/kunst-in-de-tuin-weidezicht-3-7-2016

fotonr11-54-2.jpg

Lees meer »

Ben jij die enthousiaste persoonlijkheid die affiniteit heeft met de doelgroep “mensen met een beperking”?

“Gewoon Buiten” de grote groene buitenspeeltuin in het Museumpark wordt gerealiseerd door de Stichting Recreatie en Meer maar wordt ondersteunt door de Stichting Beperking zonder Grenzen Land van Cuijk. Deze Stichting heeft een ANBI-status waardoor het voor ondernemers aantrekkelijk wordt om speeltoestellen te adopteren/geld te doneren. Deze stichting richt zich niet alleen op de speeltuin “Gewoon Buiten”. De doelstelling is het werven van fondsen ten behoeve van het toegankelijk maken van recreatie mogelijkheden zoals speeltuinen, parken, recreatiegebouwen en  -gebieden voor mensen met een geestelijke, lichamelijke, visuele beperking of andere beperking in het Land van Cuijk.

In eerste instantie zullen de middelen uit de Stichting Grenzen zonder Beperking LvC worden gebruikt om de speeltuin “Gewoon Buiten” toegankelijk te maken voor de doelgroep met een beperking. Zoals het rolstoel toegankelijk maken van wegen en paden, het voorzien van minder valide voorzieningen zoals toiletten en het aanschaffen van specifieke speeltoestellen voor deze doelgroep.

Ben jij die enthousiaste persoonlijkheid die affiniteit heeft met de doelgroep “mensen met een beperking”? En vind je het leuk om samen met ons aan een gezamenlijk doel te werken; zo snel mogelijk een speeltuin te realiseren die ook voor minder validen een unieke ontmoetingsplaats zal zijn?  Stuur een mail naar astrid.schut@hotmail.com of een telefoontje naar 06-23039906.

lees ook Gewoon Buiten Nieuwe naam buitenspeeltuin in Museumpark in Overloon

De toekomstige speeltuin zal gevestigd worden in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park. Het bestuur staat te popelen om die schop eindelijk in de grond te krijgen, want (bijna) niets houdt ze nog tegen. Het bestemmingsplan hoeft niet gewijzigd te worden, een quickscan hoeft niet uitgevoerd te worden, het bruikleen contract is opgesteld en ligt voor goedkeuring bij de jurist. Alle lichten staan op groen om met de sponsorgesprekken te beginnen en de fondsen en subsidies aan te vragen om ruim twee ton bijeen te krijgen om de speeltuin ook daadwerkelijk gerealiseerd te krijgen. Daarbij hoopt de stichting natuurlijk ook op een mooi bedrag als startersubsidie vanuit de Gemeente Boxmeer.lees meer op www.fotoalbertoverloon.nl/nieuws/205521_gewoon-buiten-nieuwe-naam-buitenspeeltuin-in-museumpark

meer informatie vindt u op de website van www.speeltuinboxmeer.nl of op www.facebook.com/Speeltuin

beperkinigzondergrenzen.png

Lees meer »

het gaat om een Volkswagen Polo

in Overloon is de afgelopen dinsdag 9 mei een auto gestolen.naar insluiping in een woning De politie is op zoek naar getuigen van deze diefstal.
De auto is gestolen vanaf de Museumlaan in Overloon het gaat om een Volkswagen Polo.Deze is gestolen tussen 08.00 uur en 21.15 en is voorzien van kenteken NF-833-P Getuigen die het voertuig hebben zien rijden of die meer weten over de diefstal, kunnen contact opnemen met de Politie Boxmeer via 0900-8844 of bij spoed via 112. Kenmerk: 2017096295 nl-nl.facebook.com/PolitieBoxmeer

Meld verdacht gedrag via 112

Wist u overigens dat 80 procent van de woninginbraken wordt opgelost door de oplettendheid van omwonenden? Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.bron:politie.nl

Lees meer »

Russen en Amerikanen in Overloon

kijk de foto's van Militracks 2017 op https://www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2017/militracks

 

Ruim negentig Duitse voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog trekken naar het voormalige slagveld van Overloon. Stuk voor stuk voertuigen die niet zouden misstaan in een museale collectie, maar die het Oorlogsmuseum zich niet kan permitteren. En daarom worden die één keer per jaar uit heel Europa samengebracht voor een spectaculair weekend.

Uit héél Europa? Ja, en dit jaar zelfs van daarbuiten, want voor het eerst doet er ook een Duits voertuig uit de Verenigde Staten aan Militracks mee. En zo kan het gebeuren dat Russische deelnemers ineens tegenover Amerikanen komen te staan.

Een Duits evenement op Nederlandse bodem riekt naar een scherp randje. Toch valt dat wel mee. Want centraal staat Duitse voertuigtechniek. Ook in die oorlogsjaren was het Duitse materieel technisch hoogwaardiger dan voertuigen uit andere landen. Bezoekers van Militracks kunnen dat met eigen ogen aanschouwen. En ook ervaren, want men kan zelf op de voertuigen meerijden.

Het grote aantal voertuigen maakt het evenement uniek in de wereld. En dat is te merken ook. Vorig jaar kwamen er 14.000 bezoekers op af. En hoewel de meeste bezoekers uit Nederland kwamen, was er ook veel internationale belangstelling. Het evenement werd toen ook gefilmd voor Discovery Channel. Zo groeit de bekendheid van het evenement jaar op jaar.

Maar het gaat tijdens Militracks niet alleen over militaire voertuigen. Er is er een grote militaria- en boekenmarkt, met veel aanbod uit en over de Tweede Wereldoorlog. En vanzelfsprekend is ook het museum zelf toegankelijk. 

Militracks is op 20 en 21 mei open van 9 tot 17 uur. De voorverkoop is gestart. Kaartjes en informatie zijn te vinden op www.militracks.nlklik hier op voor online-tickets-kopen 

kijk ook de foto's en filmpje van Militracks 2016 op https://www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2016/militracks-overloon-14-05-2016

fotonr73-17-2.jpg

Lees meer »

Het al gedegradeerde SSS'18 verloor zondag de laatste competitiewedstrijd

BREDA - Het al gedegradeerde SSS'18 verloor zondag de laatste competitiewedstrijd in de eerste klasse D van Baronie: 4-1.Toch was er iets positiefs te benoemen voor de vrouwen uit Overloon.

Door die ene treffer van Carlijn Nohlmans moet Baronie door het doelsaldo een beslissingsduel spelen tegen OVV'67.lees meer op bron: www.gelderlander.nl/voetbal-maasland/minieme-opsteker-voor-gedegradeerd-sss-18

Lees meer »

Quasimodo was ongeveer 33 jaar, wat voor een slingeraap erg oud is

Erg triest nieuws vanuit ZooParc Overloon: slingeraap Quasimodo is de laatste week heel ziek geweest. De verzorgers en dierenarts hebben alles geprobeerd om hem er bovenop te helpen, maar dit mocht helaas niet baten. Daarom is besloten om hem uit zijn lijden te verlossen.

Quasimodo was ongeveer 33 jaar, wat voor een slingeraap erg oud is. De dieren worden in het de natuur maximaal 30 jaar, in dierentuinen kunnen ze maximaal 40-45 jaar worden. Wij zijn blij dat hij, ondanks zijn lastige verleden (ooit werd hij in Zuid-Amerika gehouden als huisdier), toch een prettige tijd bij ons heeft gehad. Al hadden we hem natuurlijk graag langer bij ons gehad. Wij gaan deze hartendief ontzettend missen! lees meer op bron: www.zooparc.nl/nieuws/zooparc-treurt-om-verlies-slingeraap-quasimodo

lees ook Slingeraap Quasimodo hoopt op zijn Valentijn in Overloon

Quasimodo arriveert op 14 februari 2017 als eerste slingeraap in ZooParc, in de toekomst zullen nog verschillende vrouwtjes volgen.Quasimodo moet in de eerste week nog even wennen, maar vanaf de voorjaarsvakantie is hij zeker tijdens de expeditie te bewonderen. De slingerapen komen in het expeditiegebied Amazone, op het eiland samen met de doodshoofdaapjes, te wonen.lees meer op www.fotoalbertoverloon.nl/nieuws/200895_slingeraap-quasimodo-hoopt-op-zijn-valentijn-in-overloon

foto ZooParc

fotoZooParc.jpg

Lees meer »

Het Oorlogsmuseum in Overloon organiseert op 20 en 21 mei opnieuw Militracks, een Duits evenement op bevrijde bodem

Ruim negentig Duitse voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog trekken naar het voormalige slagveld van Overloon. Stuk voor stuk voertuigen die niet zouden misstaan in een museale collectie, maar die het Oorlogsmuseum zich niet kan permitteren. En daarom worden die één keer per jaar uit heel Europa samengebracht voor een spectaculair weekend.

Uit héél Europa? Ja, en dit jaar zelfs van daarbuiten, want voor het eerst doet er ook een Duits voertuig uit de Verenigde Staten aan Militracks mee. En zo kan het gebeuren dat Russische deelnemers ineens tegenover Amerikanen komen te staan.

Een Duits evenement op Nederlandse bodem riekt naar een scherp randje. Toch valt dat wel mee. Want centraal staat Duitse voertuigtechniek. Ook in die oorlogsjaren was het Duitse materieel technisch hoogwaardiger dan voertuigen uit andere landen. Bezoekers van Militracks kunnen dat met eigen ogen aanschouwen. En ook ervaren, want men kan zelf op de voertuigen meerijden.

Het grote aantal voertuigen maakt het evenement uniek in de wereld. En dat is te merken ook. Vorig jaar kwamen er 14.000 bezoekers op af. En hoewel de meeste bezoekers uit Nederland kwamen, was er ook veel internationale belangstelling. Het evenement werd toen ook gefilmd voor Discovery Channel. Zo groeit de bekendheid van het evenement jaar op jaar.

Maar het gaat tijdens Militracks niet alleen over militaire voertuigen. Er is er een grote militaria- en boekenmarkt, met veel aanbod uit en over de Tweede Wereldoorlog. En vanzelfsprekend is ook het museum zelf toegankelijk. 

Militracks is op 20 en 21 mei open van 9 tot 17 uur. De voorverkoop is gestart. Kaartjes en informatie zijn te vinden op www.militracks.nl.

kijk ook de foto's en filmpje van Militracks 2016 op https://www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2016/militracks-overloon-14-05-2016

fotonr73-17-2.jpg

Lees meer »

We hebben al hele leuke, creatieve, originele en muzikale aanmeldingen binnen! Rammenas uit Sevenum

Het eerstvolgende grenscafe als voorbereiding op ons cultureel evenement Schijt aan de Grens vindt plaats op donderdag 18 mei in Hoeve De Knol in Holthees. Tijdens dit grenscafés kunnen de deelnemers van ‘Schijt aan de Grens’ inspiratie opdoen bij de andere deelnemers, netwerken en ideeën uitwisselen.Ben je geen deelnemer of vrijwilliger maar wel hartstikke nieuwsgierig naar alle ontwikkelingen? Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom! Op deze avond geven de kartrekkers van de dorpen Venray, Geijsteren, Overloon en Holthees een update over het programma in wording. Op dit is er al een redelijk goed overzicht over hoe ons evenement zal worden ingevuld! ook is duidelijk waar we nog naar op zoek zijn en hoe we elkaar kunnen versterken. Op 18 mei vertellen we je meer over het programma! Er worden voorbeelden gegeven en een aantal concepten worden gepresenteerd. Ook kun je tijdens deze avond bij ons terecht met vragen en ideeën waar je hulp of ondersteuning bij nodig hebt. We hebben al hele leuke, creatieve, originele en muzikale aanmeldingen binnen! Rammenas uit Sevenum:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100012332520941&fref=ts gaat als bigband met alternatieve muziekinstrumenten het publiek erbij betrekken om hun grens te overschrijden! Er zijn verrassende kunstexposities, we zijn bezig om een filmhuis te creëren in Venray en het Venray Mannenkoor is bezig met een optreden uit onverwachte hoek! Dit is nog maar een klein tipje van de sluier! Dus laat je verrassen op 18 mei en maak er samen met ons een inspirerende avond van!

fotosGrenscafe18-1.jpg

fotosGrenscafe18-2.jpg

Lees meer »

voorbereidingen voor de aanleg in juli afronden zodat ze in september 2017 kan starten met de aanleg

In maart van dit jaar wisten we u te vertellen dat de vijf gemeentes intensief onderhandelen met de netwerkexploitant die het glasvezelnetwerk in het Land van Cuijk wil aanleggen. Toen ging het vooral over hoe diep en waar de glasvezels in de grond moeten komen te liggen en waar de wijkcentrales mogen staan.Ook over hoe het toezicht op de werkzaamheden wordt geregeld et cetera. Allemaal technische zaken. Nu gaat het meer over de kosten die de vijf gemeentes voorgefinancierd hebben en hoe deze terugbetaald worden. Vooral financiële zaken dus. Inmiddels zijn er al de nodige voorstellen over de onderhandelingstafel gegaan en het eind komt in zicht. De exploitant en de vijf gemeentes verwachten deze maand de deal rond te hebben.

Eind 2018 klaar
'Een broedende kip moet je niet storen', zegt voorzitter Hugo Bens betekenisvol. 'Naar verwachting zal de netwerkexploitant de voorbereidingen voor de aanleg in juli afronden zodat ze in september 2017 kan starten met de aanleg. Achter de schermen wordt met man en macht gewerkt om eind 2018 het glasvelnetwerk up en running te hebben'.
De exploitant overweegt om met twee aannemers te gaan werken. Eén begint in het noorden van het Land van Cuijk en de ander in het zuiden. De uitrol duurt dan niet twee maar één jaar. De tijd die nu gebruikt wordt voor onderhandelingen wordt zo door de snelle uitrol goedgemaakt.In de nieuwsbrief van juni hopen we u te melden dat er groen licht is.meer info op www.lvcnet.nl

Lees meer »

Mijn vader, geboren in 1940, is als kleuter van 4 tijdens een bombardement op sterven na dood geweest en blijvend invalide geraakt

Deze dag is – zoals mijn FB-vrienden weten - ieder jaar een die veel gedachten los maken. De vrijheid die we morgen gaan vieren is een voorlopig resultaat van verschrikkelijke offers die voor het overgrote deel niet door onze generatie gebracht zijn.
Mijn generatie mag hiervan genieten en hoeft zich daarvoor wat mij betreft niet te schamen, dat is óok onze vrijheid.
Dat staat er niet aan in de weg dat wij aan oproepen om verhalen te delen en met elkaar te gedenken gehoor ‘moeten’ geven.
Sommige van jullie kennen mijn verhaal, maar veel ook niet en op een dag als vandaag geef ik graag nogmaals gehoor aan de oproep van Jules Schelvis om deze verhalen te delen.
Ondanks mijn 27 levensjaren ben ik namelijk een product van de oorlog. Mijn vader, geboren in 1940, is als kleuter van 4 tijdens een bombardement op sterven na dood geweest en blijvend invalide geraakt. Ik noch de rest van ons gezin hebben hem ooit als slachtoffer of gehandicapt beschouwt omdat hij dit beeld steeds genuanceerd heeft, maar het is altijd een onderwerp geweest waarover werd en nog steeds wordt gesproken (en gelachen).
De gezinssituatie van mijn vader (uitsluitend zussen), maakte dat zijn omgeving na de oorlog grote zorgen om hem had. Hoe kon hij met zijn (toen nog) houten been ooit kostwinner worden en voor een gezin zorgen. Deze zorgen en het vroege overlijden van zijn moeder, mijn oma, hebben gemaakt dat mijn vader zijn hele leven keihard heeft gewerkt en pas kinderen wilde, op een moment dat hij zeker weten een gezin kon onderhouden en tijd kon maken voor zijn kinderen.
Het is daarom dat ik als 27-jarige geen nakomertje ben en toch een vader heb die 50 jaar ouder is.
Dat wij op historische grond wonen helpt natuurlijk ook bij het herinneren van de geschiedenis. Vlakbij ons huis, wij wonen nabij het Oorlog en Verzetsmuseum, ligt het Engels kerkhof. Mijn hele leven ontvangen wij al bezoekers van dit kerkhof aan onze keukentafel: eerst weduwen en kameraden van de overleden helden, later hun kinderen.
Twee jaar geleden raakte ik zo in gesprek met een Britse vrouw Judith en haar man Alun. Zij was, net als mijn vader toen, 75jaar en haar vader is gesneuveld in de oorlog op 24 jarige leeftijd, net zo oud als ik ten tijde van onze eerste ontmoeting. We hebben leuke gesprekken en nog steeds contact, elk jaar rond 4 mei: met hardlopen kom ik vaak langs het graf en soms stuur ik een foto. Vandaag brand ik een kaars voor haar vader: Serjeant E.H. Rees.
De vrijheid die mijn generatie cadeau heeft gekregen, geeft ons de kans om de oorsprong ervan niet te willen weten of om er niet stil bij te staan: ook dat is vrijheid en ik beschouw het als een erkenning van de vrijheid die ik zo waardeer.
Tegelijkertijd voel ik het beroep van de slachtoffers, hun familie, hun kameraden. De helden (gesneuvelde, overlevende én familie), welke voor ons hun leven hebben gegeven, zijn bescheiden trots en voelen zich vaak bevoorrecht dat ze ons hebben mogen voorzien van vrijheid.
Het enige beroep dat zij op ons doen: of we de vrijheid waar hun kameraden, partners en ouders grote offers voor hebben gebracht, willen bewaken en de slachtoffers willen blijven gedenken.
Zoals wij een cadeau vaak waarderen om de persoon die het geeft en niet om de intrinsieke waarde van het geschenk zelf, zo omhels ik de vrijheid door de mensen die het mij gaven en die voor het overige zo vanzelfsprekend lijkt te zijn.
Ik herdenk, herdenken jullie met mij mee!
met @LeoNoy bron tekst  Rob Noy www.facebook.com/rob.noy

foto3-7.jpg

Lees meer »

Hoe het kon gebeuren is niet duidelijk hoe de koe in de gierkelder gevallen is

OVERLOON – Een koe is vrijdagmorgen door de brandweer uit een benarde positie gered.De brandweerkorpsen van Vierlingsbeek St. Anthonis en Uden rukten donderdagavond 4 mei rond de klok van half tien uit om in Overloon een koe uit een gierkelder te bevrijden.door nog onbekende oorzaak is de koe in de gierkelder terecht gekomen De brandweer heeft met speciale pakken en adembescherming het dier opgezocht in de gierkelder Hoe het kon gebeuren is niet duidelijk hoe de koe in de gierkelder gevallen is

Brandweerredtkoeuitgierkelder1-1.jpg

Brandweerredtkoeuitgierkelder2.jpg

Brandweerredtkoeuitgierkelder3.jpg

Brandweerredtkoeuitgierkelder4.jpg

 

Lees meer »

stemmen kan van 2 mei tot en met 22 mei op jouw favoriete vereniging/stichting

De Rabobank Clubkas Campagne is weer begonnen! Iedereen die lid is van de bank krijgt een brief thuis.Daarop staat dat je als lid mag meebeslissen welke club een bijdrage ontvangt de Rabobank ter beschikking stelt.Je krijgt 5 stemmen die je mag verdelen over jouw favoriete clubs .Jouw stem is geld waard Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe.de Rabobank Clubkas Campagne! is Van 2 mei tot en met 22 mei stem jij, als lid van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen, op jouw favoriete vereniging/stichting. Elke stem die jij uitbrengt is geld waard en daarmee geef jij ze een steuntje in de rug.

Stemcode

Leden, personen die voor 1 april van dit jaar lid zijn geworden, van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen ontvangen begin mei een briefkaart met daarop hun persoonlijke stemcode. In totaal kan je vijf stemmen uitbrengen op jouw favoriete club(s).

lees meer op bron www.rabobank.nl/lokale-bank/land-van-cuijk-en-maasduinen/sponsoring

Dit zijn de deelnemers uit overloon

Badmintonvereniging B.C. De Raaymeppers
CV de Huibuuke
De Zonnegroet Overloon Holthees Smakt
Fanfare Vriendenkring
Het Overloons Toneel
KBO Overloon
LOGEKO
LR. St. Joris & PC de Bosruiterkes
Overloonse Bridge Club
Overloonse Vrouwen Organisatie
Scouting Overloon
Sinterklaascomité Overloon
SJIL
SSS'18
Stichting Lónse Bieb
TC Loonse Duinen Overloon
Volleybalvereniging Sportivo Overloon
Zang- en theatergroep Oker
SSS'18
Stichting Lónse Bieb
TC Loonse Duinen Overloon
Volleybalvereniging Sportivo Overloon
Zang- en theatergroep Oker

Logo-2017.jpg

Lees meer »

Zij speelden beter en scoorden wel, dus dan verlies je verdiend.”

De voetbalsters van SSS’18 zijn in Overloon tegen een nederlaag opgelopen. VDZ uit Arnhem was met 0-4 te sterk voor de Overloonsen.SSS had weinig in te brengen tegen de gasten uit Arnhem. “Wij speelden geen goede wedstrijd”, analyseerde Eva van Rijswijck, middenvelder van SSS. “We kregen wel wat kansen, maar die maakten we niet. Zij speelden beter en scoorden wel, dus dan verlies je verdiend.”lees meer op bron:www.gelderlander.nl/voetbal-maasland/terechte-nederlaag-voor-vrouwen-sss-18

Lees meer »

De units kunnen plaats bieden aan elk 120 personen.

OVERLOON - De twee tijdelijke woonunits die bij het asielzoekerscentrum aan de Stevensbeekseweg in Overloon staan, worden daar weggehaald. De reden: het ziet er niet naar uit dat ze op korte termijn worden gebruikt.

De units kunnen plaats bieden aan elk 120 personen.

Vorig jaar werd al duidelijk dat het aantal vluchtelingen dat in Overloon en in Grave ondergebracht werd, zou dalen.lees meer op bron:www.gelderlander.nl/boxmeer/tijdelijke-woonunits-bij-azc-overloon-verdwijnen

foto van de Open dag azc Overloon 18-10-2014 www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2014/open-dag-azc-overloon-

OpendagazcOverloon18-10-201421.jpg

OpendagazcOverloon18-10-201422.jpg

Lees meer »

Het elftal van trainer Ales Jurcik verloor van Deurne in de blessuretijd.

OVERLOON - SSS'18 is zondagmiddag gedegradeerd naar de tweede klasse. De nacompetitieplek in de eerste klasse D is voor de Overloonse hekkensluiter na de 2-1 thuisnederlaag tegen Deurne onbereikbaar.Het elftal van trainer Ales Jurcik verloor van Deurne in de blessuretijd. Harm van der Steen tekende met zijn tweede na rust voor de winnende treffer. Tussendoor had Bas Joosten voor de 1-1 gezorgd.lees meer op bron:www.gelderlander.nl/dossier-amateursport-maasland/doek-valt-voor-sss-18-voor-mij-geen-verrassing

Lees meer »

De toekomstige speeltuin zal gevestigd worden in het museumpark van het Oorlogsmuseum

Vanaf a.s maandag 1 mei aardbeien eten voor de speeltuin.Gewoon Buiten Kom jij ook naar de Jan Linders? in boxmeer Ook lege flessen zijn zeer welkom. Aanstaande vrijdag en zaterdag zijn er ook met een aardbeienproeverij.Tot dan

Museumpark

De toekomstige speeltuin zal gevestigd worden in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park. Het bestuur staat te popelen om die schop eindelijk in de grond te krijgen, want (bijna) niets houdt ze nog tegen. Het bestemmingsplan hoeft niet gewijzigd te worden, een quickscan hoeft niet uitgevoerd te worden, het bruikleen contract is opgesteld en ligt voor goedkeuring bij de jurist. Alle lichten staan op groen om met de sponsorgesprekken te beginnen en de fondsen en subsidies aan te vragen om ruim twee ton bijeen te krijgen om de speeltuin ook daadwerkelijk gerealiseerd te krijgen. Daarbij hoopt de stichting natuurlijk ook op een mooi bedrag als startersubsidie vanuit de Gemeente Boxmeer.

lees ook Gewoon Buiten Nieuwe naam buitenspeeltuin in Museumpark op www.fotoalbertoverloon.nl/nieuws/205521_gewoon-buiten-nieuwe-naam-buitenspeeltuin-in-museumpark

Bekijk meer van Speeltuin op www.speeltuinboxmeer.nl of op www.facebook.com/Speeltuin

rrrrrrrrrrrr.jpg

 

Lees meer »

Bestuurslid Kees van der Kroon voorziet verder weinig mutaties binnen de selectie

OVERLOON - Paul Janssen van SSS’18 stopt aan het einde van dit seizoen met voetballen. Zijn aanstaande afscheid is één van de weinige mutaties bij de voetbalclub uit Overloon.

Janssen is bezig aan zijn tweede periode in het eerste elftal van de eersteklasser. Hij keerde vier jaar geleden terug in Overloon, na een periode van twee jaar bij toenmalig hoofdklasser Venray.

Bestuurslid Kees van der Kroon voorziet verder weinig mutaties binnen de selectie. ,,We hebben nog twee maanden dus er kan nog wel het een en ander verschuiven, maar ik verwacht dat het rustig blijft. Al kunnen nieuwe spelers zich altijd aanmelden.”lees meer op bron: www.gelderlander.nl/voetbal-maasland/janssen-vertrekt-voor-tweede-keer-bij-sss

 

Lees meer »

S.S.S. '18 organiseert voor de 10e maal Familie- & Sponsorentoernooi

Zondag 28 mei a.s. organiseert S.S.S. '18 voor de 10e maal in successie het Familie- & Sponsorentoernooi.

Familie- en sponsoren zeventallen kunnen zich aanmelden middels bijgaand aanmeldingsformulier.

Noteer tevens zaterdag 02 juni 2018 in jullie agenda's. Tijdens het eerste weekend van de 100-jaar SSS '18
Jubileumfeesten zal een speciale editie (later op de dag) worden gehouden van het Familie- & Sponsorentoernooi.lees meer op bron: www.sss18.nl

Lees meer »

De vooruitzichten waren niet best, maar het weer viel op Koningsdag mee

OVERLOON - De vooruitzichten waren niet best, maar het weer viel op Koningsdag mee.Dat zegt de Overloonse weerman Bert Vloet.,,Koud voor de tijd van het jaar, niet extreem’’, weet hij. Wat minimumtemperatuur betreft mat hij met -1,5 een dagrecord. Niet eerder was het in zijn metingen op deze dag zo koud lees meer op bron:www.gelderlander.nl/boxmeer/overloonse-weerman-koud-maar-niet-extreem

Lees meer »

De werkgroep heeft veel van deze crashes weten te bevestigen. De lezing geeft de deelnemer een goed beeld hoe het onderzoek is uitgevoerd, zowel op de grond als in de archieven.

Boxmeer. Het afgelopen anderhalf jaar is een werkgroep ijverig aan het werk gegaan om alle vliegtuigcrashes en noodlandingen tijdens de tweede Wereldoorlog in de huidige gemeente Boxmeer in kaart te brengen. In total zijn er 27 crashes en of noodlandingen onderzocht en Ruud Wildekamp van de werkgroep heeft dit in een 140 pagina dik boek beschreven.

 

Er wordt een lezing gegeven over het project door Joop Hendrix en aansluitend zal het boek worden gepresenteerd. Joop is een Ex-Luchtmachtpiloot en maakt deel uit van de werkgroep. De werkgroep heeft veel van deze crashes weten te bevestigen. De lezing geeft de deelnemer een goed beeld hoe het onderzoek is uitgevoerd, zowel op de grond als in de archieven.

 

De lezing alsmede boekpresentatie vindt plaats op maandagavond 22 mei 2017 om 20:00 uur in Hotel Riche aan de Steenstraat in Boxmeer. De avond wordt gepresenteerd door Guido Siebers en Burgemeester Karel van Soest introduceert de lezing. Deze avond is het boek voor € 15 te koop.

 

Vanaf 23 mei tot 4 juni 2017 is er een tentoonstelling aan Vrijthof 16 in Vierlingsbeek waar de bezoeker de verschillende gevonden onderdelen van de neergestorte vliegtuigen kan bezichtigen. Meer informatie en verkooplocaties van het boek staat op de site HTTP://luchtoorlog.boxmeer4045.nl  k-31.jpg

op 7 oktober is er ook nog een onthulling van een monument ter nagedachtenis aan een piloot die crashte.
De schutskooi in Vortum Mullem.

FlyerUitnodigingBoxmeerLuchtoorlo-albert.jpg

Lees meer »

bij ZooParc komen verkeersdrempels Heikant en Heikantweg voorzien van een nieuwe slijtlaag

Ter hoogte van het ZooParc worden 2 verkeersdrempels op 1 mei aangepast. Het verkeer zal door verkeerbegeleiders worden geregeld.Op 4 mei worden de Heikant en Heikantweg voorzien van een nieuwe slijtlaag.Het verkeer zal hier weinig hinder van ondervinden.Voor vragen over de uitvoering, de planning en eventuele klachten kunt u contact opnemen met 

Postadres gemeente boxmeer

Postbus 450
5830 AL Boxmeer
tel. (0485) 58 59 11
fax (0485) 57 24 32
e-mail: gemeente@boxmeer.nl

Lees meer »

Om 18.55 uur start de stille tocht vanaf het museum naar Sint Theobalduskerk.

Overloon 4 mei 2017 De herdenking begint om 18.25 uur met een samenkomst van leden van de ‘Stichting Herdenking Slag om Overloon’, Scouting Overloon en een vertegenwoordiging college van B&W van de gemeente Boxmeer bij de linker poort van het museum. Om 18.35 uur vertrekt het gezelschap naar de Chapelle Ardante voor het ontsteken van het bevrijdingsvuur en de overhandiging daarvan aan de hopman van de Scouting. Om 18.55 uur start de stille tocht naar Sint Theobalduskerk. Route: Museumpark - Museumlaan - Gen. Hasbroucklaan - Vierlingsbeekseweg -14 oktoberplein19.10 uur. Om 19.15 uur begint de herdenkingsdienst in Sint Theobalduskerk en zal een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur een toespraak houden. Na afloop lopen de aanwezigen naar het Vrijheidsmonument voor de kranslegging en de 2 minuten stilte. Om 20.02 uur zal het Bevrijdingsvuur ontstoken worden en het Wilhelmus worden gespeelt door de Fanfare Vriendenkring.

Huishoudelijk

In verband met de dodenherdenking verzoeken wij de exploitanten van drank- en horecabedrijven om op 4 mei van 18.00 uur tot 21.00 uur uit piëteit hun activiteiten aan te passen. Ook verzoeken wij u om tussen 18.00 uur en 21.00 uur de buitenverlichting, zoals neon en lichtbakken te doven en geen muziek ten gehore te brengen. Op de avond van 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de doden. De periode waarin de vlag halfstok hangt duurt van 18.00 uur tot zonsondergang. De vlag die gebruikt wordt is de Nederlandse driekleur zonder wimpel. Op 4 mei blijft de vlag halfstok hangen na de twee minuten stilte en wordt niet in top gehesen. Van 19.45 uur tot 30 seconden vóór 20.00 uur zullen de klokken van alle kerken luiden. Van 20.00 uur tot 2 minuten daarna, zal op de herdenkingsplaatsen en naaste omgeving volkomen stilte in acht worden genomen.

Lees meer »

oorlogsexcursie, speciaal gericht op het verhaal van Pieter Hoekman.

Urker Mannenzanggroep 'Ut Zietjen' en Stichting Urk in Oorlogstijd organiseren zaterdag 6 mei een oorlogsexcursie, speciaal gericht op het verhaal van Pieter Hoekman. De dag wordt afgesloten met een concert in Beugen. De excursie begint met een bezoek aan Oorlogsmuseum Overloon, daarna wordt in Beugen een krans gelegd bij het Pinpoint-monument. Op dit monument wordt onder andere de gesneuvelde Urker Pieter Hoekman herdacht. Bram en Ann Grisnigt en Leo Hendrikx hopen ook aanwezig te zijn bij deze kranslegging, zij hebben Pieter Hoekman gekend en ervaren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de kranslegging verzorgt Ut Zietjen een muzikaal concert in de kerk in Beugen, met speciale medewerking van de schutterij en van een lokale muziekvereniging. Na het concert wordt de dag afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Belangstellen worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden, dat kan via Tim Evink, evinktim@hotmail.com of via Pieter Hoekstra, pieterhoekstra@urkinoorlogstijd.nl) en na zeven uur 's avonds via telefoon 06-51901598.

lees meer op bron: www.heturkerland.nl/nieuws/cultuur/oorlogsexcursie-en-concert-van-ut-zietjen

Lees meer »

De PLUS Kleffenloop 2017 in Overloon zit er weer op Het aantal deelnemers 368 meer dan vorig jaar mooie tijden een geweldig parcours door de Overloonse bossen Atletiekvereniging Sporting Boxmeer organiseert op zondag 23 april 2017 voor de 7 keer de Kleffenloop in Overloon. Er was keus uit diverse afstanden, variërend van de 250 meter voor de jongste jeugd tot en met de 15 km voor de ervaren lopers.Het parcours gaat door de prachtige bossen rond Overloon en langs enkele Overloonse toeristische trekpleisters: dwars door het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum, langs recreatieplas het Schaartven en uiteraard langs de 25 meter hoge uitkijktoren midden in de Overloonse bossen. Kortom: een prachtige en heel gevarieerde route. meer info via de website van avsportingboxmeer www.avsportingboxmeer.nl. kijk voor de Uitslagenlijst PLUS Kleffenloop op www.uitslagen.nl kijk ook op de website van www.tunnis.nl  en op www.facebook.com/pages/Atletiekvereniging-Sporting-Boxmeer meer  foto's van de Kleffenloop op www.avsportingboxmeer.nl

meer foto's van de Kleffenloop in overloon op www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2017/kleffenloop

Kleffenloop22-1.jpg

Kleffenloop50-1.jpg

Kleffenloop72-1.jpg

Kleffenloop79-1.jpg

Kleffenloop94-1.jpg

meer foto's van de Kleffenloop in overloon op www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2017/kleffenloop

Lees meer »

Ook de tweede helft startte SSS’18 voortvarend.

Hoewel het bijna onmogelijk is om degradatie te ontlopen, heeft SSS’18 in de wedstrijd in en tegen Someren het definitieve afscheid van de 1ste klasse met minimaal een week uitgesteld. Het won –en niet onverdiend- met 1 – 2.

Veel kijkers hadden hun plekje nog niet  gevonden of het stond al 0 – 1. In de tweede minuut bereikte een mooie pass van Teun van Bree, Koen Voesten en deze schoot de bal strak in. Dit was een ongekende weelde voor de Overloners die in deze Someren richting Overloon doel, maar net over.

Someren speelde heel opportunistisch de lange bal en werd iets gevaarlijker met een kans in jaargang zelden op voorsprong wisten te komen. Hierna golfde het spel op en neer, zonder dat er kansen werden gecreëerd. Pas in de 18de minuut was er een schot van

de 20ste minuut. Deze werd van dichtbij gemist door Mike Verdonschot. In de 25ste minuut mocht Bas Joosten alleen op de Someren doelman af, maar –misschien door het kunstgras- kreeg hij de bal niet goed onder controle en redde de doelman. En als het aan de ene kant niet lukt, jawel, dan valt de goal aan de andere kant. Een voorzet vanaf links werd door Dirk Hurkmans binnen ‘gefrommeld’. 1 – 1. Er braken moeilijke minuten aan voor SSS’18. Eerst werd een bal van dichtbij in het zijnet gekopt, in de 31steminuut waren er drie corners op een rij en verrichtte Thomas Massop een geweldige redding. Daarna was het weer de beurt aan Overloon. Eerst blokkeerde een speler met gevaar voor eigen leven een schot van Koen Verlinden en even later krulde diezelfde Verlinden een vrije trap net naast de kruising.lees meer op bron:www.sss18.nl

Lees meer »

Deze workshop zal worden gegeven door Karin Derks, intuïtief coach en systeemopsteller

Op zaterdag 13 mei 2017 zal in Ontmoetingspunt ’t Helder in Overloon een workshop familie- en systeemopstelling plaatsvinden. Deze workshop zal worden gegeven door Karin Derks, intuïtief coach en systeemopsteller.

Wat is systeemopstelling?

Ervaar jij problemen of klachten in je werk, gezin of relatie?  Klachten die zich steeds herhalen? Kamp je met onverklaarbare verlangens, leegte of gemis, angsten of onzekerheden? Een (familie- en ) systeemopstelling kan dan uitkomst brengen.

De aspecten of mensen die met je vraag te maken hebben worden opgesteld in de ruimte. De mensen in de opstelling voelen als vanzelf welk aspect van de vraag zij vertegenwoordigen en eventueel wat er nodig is om het systeem (waartoe jij behoort) te helen. De begeleider is ervoor verantwoordelijk dit proces goed te volgen en te begeleiden.

Meestal werkt een opstelling nog een tijd na. De veranderingen die in gang gezet worden, moeten nog een plek krijgen in het systeem en in jou als vraagsteller. Dat kan nog weken, soms maanden tijd vragen, maar je hoeft er niets voor te doen. Dat gaat vanzelf!

Meer weten? Kijk op www.mcs-intouch.nl/mcs/systeemopstelling.html.

De workshop wordt gehouden op zaterdag 13 mei in Ontmoetingspunt ’t Helder, gelegen aan de Helderseweg 31 te Overloon en duurt van 10.00 uur tot 13.00 uur. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.helder-overloon.com.

De kosten voor een vraag bedragen € 125,- inclusief een coachingsgesprek vooraf, € 50,00 zonder voorafgaand gesprek en € 25,00 voor representanten.

Aanmelden graag tijdig bij  Karin Derks, tel. 06-21961854 of per email karin@mcs-intouch.nl.

easter-island-839892_19201-1.jpg

 

Lees meer »

Fiets op 5 mei in Vrijheid met onze atleten en jouw fietsvrienden!

Op vrijdag 5 mei 2017 organiseert Team LottoNL-Jumbo de tweede editie van de Freedom Ride. Deze toertocht wordt niet voor niets gehouden op Bevrijdingsdag: het onderwerp vrijheid staat centraal. De wielrenners en schaatsers van het team fietsen gezamenlijk in een pelotonstocht met wielertoeristen een route van 110 kilometer door Midden- en Noord-Limburg. Daarnaast is het mogelijk om deze afstand of de kortere versie van 85 kilometer individueel af te leggen.

De start en finish is bij het fraaie Kasteel Aldenghoor in Haelen in de gemeente Leudal. Onderweg passeren de deelnemers iconische plaatsen die zijn gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog. Naast de dorpskern in Venray, rijdt de pelotonstocht door het Oorlogsmuseum van Overloon heen. Vervolgens langs het afweergeschut en over de startbaan van de Luitenant Generaal Best Kazerne en er wordt een korte ceremonie gehouden op Duitse Oorlogsbegraafplaats bij Ysselsteyn. Hier wordt ook een verzorgingspost ingericht.

Wat is de Freedom Ride?

Bevrijdingsdag is de nationale feestdag op 5 mei waarop de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland in 1945 wordt gevierd. Maar tegenwoordig staat deze dag vooral model voor de grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten.lees meer op bron:www.freedom-ride.nl/

PELOTONSTOCHT 110 KM
De start en finish is in het fraaie Kasteel Aldenghoor in Haelen. De route voert vanuit Haelen naar Venray. Vandaar fietst het peloton naar het Oorlogsmuseum in Overloon. Vervolgens zet het peloton koers naar Vliegbasis De Peel. Na bezoek aan de vliegbasis fietst het peloton door het Nationaal Park De Peel naar de Duitse Oorlogsbegraafplaats bij Ysselsteyn waar 32.000 Duitse oorlogsslachtoffers en NSB-ers liggen begraven. Hier is een korte ceremonie en een ravitailleringspost. Daarna keert het peloton terug naar Haelen waar een feestelijk onthaal is.

Het peloton zal met een gemiddelde snelheid rijden van 27 km per uur. De verwachte doorkomsttijden in de diverse dorpen zijn:
Start Haelen: 10.00 uur Neer, Napoleonsweg: 10.05 uur Kessel-Eik, Napoleonsweg: 10.15 uur Kessel, Napoleonsweg/Molenstraat 10.20 uur Baarlo, Kasteellaan/Diepenbroeklaan 10.40 uur
Maasbree, 10.50 uur Sevenum, 11.10 uur Horst, 11.20 uur Castenray, 11.35 uur Venray, 11.50 uur Overloon 12.05 uur Vliegbasis de Vredepeel, 12.35 uur Ysselsteyn, 12.55 uur
Duitse Begraafplaats, 13.05 uur Panningen, 14.40 uur Roggel, 15.10 uur Finish Haelen, 15.30 uur.http://www.freedom-ride.nl/evenement/routes/

Lees meer »

De leerlingen van de groepen 7/8 van de Josefschool hebben vrijdag 7 april de ‘Veilig op Weg’-les gekregen

Waar kinderen en grote voertuigen elkaar ontmoeten, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, met name aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen. Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van het verkeer hebben Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een les ontwikkeld waarin leerlingen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs kennismaken met vrachtauto’s. De theorieles wordt gegeven aan de hand van een online film in de klas. Daarna gaan de leerlingen naar buiten waar de Veilig op Wegvrachtauto klaar staat voor de praktijkles. Achter het stuur van een vrachtauto besef je pas goed hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven. De twee vuistregels ‘blijf rechts en ruim achter een vrachtauto en houd minstens drie meter afstand’ zijn daarbij heel belangrijk. Meer weten? Kijk op: www.veilig-op-weg.nl bron: www.omstreeks.nu/junior/dodehoekproject-josefschool

Overloon_ws_big1.jpg

Josefschool, Groep 7/8a, Overloon, 2017-04-07

Josefschool, Groep 7/8b, Overloon, 2017-04-07

Josefschool, Groep 7/8c, Overloon, 2017-04-07

bron foto's:http://veilig-op-weg.nl/klassenfotos

Lees meer »

hij had een actieve rol in het productieproces van het lab in Stevensbeek

's-Hertogenbosch, 20 april 2017

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 46-jarige man uit Tegelen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor onder meer zijn betrokkenheid bij een drugslaboratorium in Stevensbeek. De eigenaar van de loods waarin het lab is gevonden en 4 andere verdachten krijgen voor hun aandeel celstraffen uiteenlopend van 6 maanden (waarvan 3 maanden voorwaardelijk) tot 4 jaar.

Drugslab Stevensbeek

De politie trof tijdens een inval in oktober 2015 een groot drugslab aan in een loods bij een boerderij in Stevensbeek. De 55-jarige eigenaar van de loods wist volgens de rechtbank dat hij zijn ruimte aan drugscriminelen verhuurde. Na de ontdekking van het lab toonde hij de politie een valse huurovereenkomst van de loods om zowel voor zichzelf als voor de andere betrokkenen strafrechtelijke aansprakelijkheid te voorkomen. De rechtbank veroordeelt de eigenaar tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.
 
Trefpunt
 
Bij een grootschalige politieactie (onderzoek 'Trefpunt') werden op 4 april 2016 tientallen verdachten aangehouden op verdenking van onder meer drugsdelicten. Bij die actie pakte de politie ook 6 verdachten op die betrokken waren bij het drugslab in Stevensbeek. De 46-jarige hoofdverdachte uit Tegelen was eigenaar van het lab. Ook had hij munitie in bezit en was hij actief betrokken bij het plan dat de eigenaar van de loods bij ontdekking een vals huurcontract zou laten zien. 

Ook werden in de woningen van de hoofdverdachte en een 32-jarige man uit Venlo telefoons gevonden waarmee alleen versleutelde berichten konden worden verstuurd. Met die toestellen is veelvuldig gecommuniceerd over de handel en productie van harddrugs. Ook afgeluisterde gesprekken wezen daarop. Volgens de rechtbank hielden deze 2 mannen zich tussen april 2014 en april 2016 onafgebroken bezig met de productie van harddrugs. De 32-jarige man had ook een actieve rol bij het productieproces in Stevensbeek. Daarnaast had hij illegale wapens in bezit en lichtte hij in 2011 een bank op door een valse werkgeversverklaring en een valse salarisstrook te gebruiken voor de aanvraag van een hypotheek. De rechtbank veroordeelt hem tot een celstraf van 4 jaar.

 

Andere verdachten

De rechtbank legt verder een gevangenisstraf van 3 jaar op aan een 46-jarige man uit Overloon die een actieve rol had in het productieproces van het lab in Stevensbeek. Daarnaast werden tijdens zijn aanhouding in april 2016 in zijn woning en auto harddrugs, wapens en jammers aangetroffen. Ook in de woning van zijn moeder lagen drugs die van hem waren. De rechtbank veroordeelt deze verdachte bovendien voor witwassen van bijna 14.000 euro.

Een 24-jarige Rotterdammer krijgt voor zijn (actieve) rol bij de productie in het lab een celstraf van 2 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Een 30-jarige man uit Venray was volgens de rechtbank betrokken bij de inrichting van het lab. Er is geen bewijs dat hij heeft deelgenomen aan het productieproces. Hij krijgt een celstraf van 6 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.
De rechtbank heeft de zaak van een zevende verdachte, 70-jarige man uit Rotterdam, aangehouden voor nader onderzoek.lees meer op bron: www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Tot-6-jaar-celstraf-voor-grootschalig-drugslab-in-Stevensbeek

Lees meer »

Na de presentatie hebben 54 geïnteresseerden zich gemeld

Woensdagavond 12 april vond de eerste voorlichtingsavond van de werkgroep “Duurzaam Overloon!” plaats met als doel te inventariseren of er in Overloon en omgeving interesse is voor het oprichten van een energie coöperatie. Er waren ongeveer 120 personen aanwezig.

DEFINITIEFLOGODO-1-5.png

Na een introductie door Fons van Mil werd tijdens een heldere presentatie door Stijn Heijs uiteengezet wat de doelstelling van de werkgroep is en was er volop gelegenheid om vragen te stellen over de op te richten energie coöperatie die zich om te starten vooral zal richten op het realiseren van een zonnedak. Er was een coöperatie adviseur aanwezig die verdiepingsvragen kon beantwoorden. Indien er een zonnedak van minimaal 200 panelen gerealiseerd kan worden zal de werkgroep doorgaan met het oprichten van een coöperatie om het initiatief verder ontwikkelen. Het zonnedak zal dan gerealiseerd worden op het dak van het Oorlogsmuseum Overloon.

Na de presentatie hebben 54 geïnteresseerden zich gemeld en daarmee durft de werkgroep te stellen dat de eerste energie coöperatie van de gemeente Boxmeer binnenkort een feit zal zijn. Na de paasvakantie gaat de werkgroep het plan veder uitwerken en volgt er meer informatie.

Heeft u de infoavond gemist maar wel interesse om mee te doen kijk dan op www.duurzaamoverloon.nl voor meer info. Voorlopig gaat u nog door naar de website van De Pit maar binnenkort zal Duurzaam Overloon! een eigen website hebben. U kunt daar het interesseformulier downloaden. Inleveren van het formulier kan in de brievenbus van De Pit of door de informatie te mailen naar info@duurzaamoverloon.nl ook voor vragen kunt u gebruikmaken van dit mailadres.

Bedankt voor de grote belangstelling het geeft ons de (duurzame) energie om door te gaan!

Stijn Heijs, Eric Toonen en Antwan Custers

Kopen zonnepanelen binnen postcoderoos

Wie kan meedoen? Alle kleinverbruikers binnen de zogenaamde postcoderoos van Overloon. Dat wil zeggen 5825 en alle aangrenzende postcodes. Dit zijn naast Overloon ook Vierlingsbeek, Groeningen, Holthees, Smakt, Venray Noord, Merselo, Vredepeel, Westerbeek en Stevensbeek. Dit klinkt heel wat, maar op het dak is ruimte voor ruim 1000 panelen.

meer info download de PDF bestanddownload pdf icon

zie ook deze link naar een filmpje: https://youtu.be/zevFwG56a6w

informatieavondzonnepaneleninDePit2.jpg

informatieavondzonnepaneleninDePit5.jpg

informatieavondzonnepaneleninDePit12.jpg

informatieavondzonnepaneleninDePit13.jpg

Het “De Pit duurzaam” team 

informatieavondzonnepaneleninDePit22-1.jpg

informatieavondzonnepaneleninDePit18.jpg

 

Lees meer »

De kinderraad vond het een lastig klus en gaf aan dat de mensen via Facebook een naam hieruit mochten selecteren.Op de oproep op Faceboo

Overloon-Vandaag 19 april 2017 heeft de speeltuin een mijlpaal bereikt door samen met de kinderraad van de speeltuin de naam te onthullen en de locatie te bewonderen. Er was veel belangstelling vanuit diverse hoeken, de omwonenden, de pers, de kinderen en veel vrijwilligers waren hier vandaag bij aanwezig.Ook bij het bepalen van de naam hebben heel veel mensen uit de gemeente Boxmeer invloed gehad.Tijdens een vergadering van de kinderraad in mei 2016 bedachten de kinderen dat ze een doos zouden maken waarin kinderen namen zouden kunnen stoppen,

NieuwenaambuitenspeeltuininhetMuseumparkGewoonBuiten7.jpg zoals zij graag zouden zien hoe de speeltuin zou gaan heten. Op 22 mei was het zover; de kinderen zouden de speeltuin gaan promoten tijdens de open dag van de manege Sprong Vooruit en de eerste kinderen deden de eerste suggesties van namen in de doos welke is gemaakt door Thoma. Daarna volgden nog vele namen binnen via mail en Facebook. Ook op enkele scholen werden namen bedacht en in de doos gedaan.Om een nog groter publiek te bereiken heeft het bestuur op 6 juni een oproep in de Boxmeerse krant geplaatst om een leuke naam te bedenken voor de toekomstige speeltuin. En tot slot werden er tijdens de Wielerronde kleurplaten uitgedeeld om weer ingekleurd terug te krijgen met een leuke naam voor de speeltuin erop. Op 2 oktober kwam de kinderraad weer bij elkaar en uit meer dan 50 namen selecteerden zij:

-Speelparadijs

-Kidsfun

-BuitenGewoon

-Geinplein.

De kinderraad vond het een lastig klus en gaf aan dat de mensen via Facebook een naam hieruit mochten selecteren.Op de oproep op Facebook kwamen 116 reacties en werd massaal gekozen voor de naam;  BuitenGewoon.

Helaas bleek deze naam al voor andere stichtingen/bedrijven in gebruik te zijn hier in de regio. Maar Karin Thijssen uit Cuijk en Ben Helmus uit Boxmeer zijn creatief in omdenken en maakten van de naam iets unieks.

                "GEWOON BUITEN"

Ben Helmus, het creatief brein achter de naam was vandaag aanwezig, helaas kon Karin er niet bij zijn. Ben heeft enthousiast zijn prijs in ontvangst genomen.

Museumpark

De toekomstige speeltuin zal gevestigd worden in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park. Het bestuur staat te popelen om die schop eindelijk in de grond te krijgen, want (bijna) niets houdt ze nog tegen. Het bestemmingsplan hoeft niet gewijzigd te worden, een quickscan hoeft niet uitgevoerd te worden, het bruikleen contract is opgesteld en ligt voor goedkeuring bij de jurist. Alle lichten staan op groen om met de sponsorgesprekken te beginnen en de fondsen en subsidies aan te vragen om ruim twee ton bijeen te krijgen om de speeltuin ook daadwerkelijk gerealiseerd te krijgen. Daarbij hoopt de stichting natuurlijk ook op een mooi bedrag als startersubsidie vanuit de Gemeente Boxmeer.

bron tekst Speeltuin

Bekijk meer van Speeltuin op www.facebook.com/Speeltuin

zie ook  Buitenspeeltuin vindt definitieve plek in het Museumpark in Overloon op www.fotoalbertoverloon.nl/nieuws/204758_buitenspeeltuin-vindt-definitieve-plek-in-het-museumpark-in-overloon

           Leuk als je even het gastenboek tekent 

NieuwenaambuitenspeeltuininhetMuseumparkGewoonBuiten3.jpg

NieuwenaambuitenspeeltuininhetMuseumparkGewoonBuiten5.jpg

NieuwenaambuitenspeeltuininhetMuseumparkGewoonBuiten6.jpg

NieuwenaambuitenspeeltuininhetMuseumparkGewoonBuiten9.jpg

NieuwenaambuitenspeeltuininhetMuseumparkGewoonBuiten12-1.jpg

NieuwenaambuitenspeeltuininhetMuseumparkGewoonBuiten13.jpg

NieuwenaambuitenspeeltuininhetMuseumparkGewoonBuiten15.jpg

NieuwenaambuitenspeeltuininhetMuseumparkGewoonBuiten17.jpg

Lees meer »

stemmen kan t/m 22 april 2017 kan er gestemd worden op de ZooSite Awards!

ZooParc Overloon is genomineerd voor ZooSite Award voor het "mooiste nieuwe verblijf"! Vind jij jouw expeditie ook veel spannender geworden met de komst van de leeuwen? Stem dan op ZooParc Overloon

De ZooSite Awards zijn, sinds 2007,een jaarlijks terugkerend onderdeel van ZooSite en vormen een erkenning van, en beloning voor, het harde werk dat alle medewerkers van de dierentuinen van de Benelux jaarlijks verzetten om hun parken vernieuwend, leuk en interessant te houden voor alle bezoeke

stemmen kan t/m 22 april 2017 op de ZooSite Awards!
Dit is de 10e editie van de ZooSite Awards en om dat te vieren reiken we dit jaar een extra award uit. Wat dat wordt, blijft nog heel even geheim... Let op: je kunt maar 2x per ipadres stemmen. ZooParc (Mooiste Nieuwe Verblijf EAZA / Plus beau nouvel enclos EAZA:)

            Klik hier om naar het stemformulier te gaan! 

lees meer op bron: www.zoosite.nl/site/awards/2017/stemmen

Lees meer »