Handelaar Jos herstelt bijna 100 oude motor

Gepubliceerd op 28 februari 2024 om 13:59

Antiekhandelaar Jos van Katwijk is een van de gezichten van het Duitse televisieprogramma Bares für Rares. Voor dit programma gaf hij samen met kunstsmid Juul Baltussen een aangekochte motor uit begin negentienhonderd, een bijzondere nieuwe bestemming.

Samen met Marcel Dielissen van "Marcel Dielissen Vintageroadsseats"  hebben we een Motoconfort uit 1928  aangepakt en Marcel heeft de buddyseat vernieuwd, verder heeft Juul een geweldige "upgrade" aan de motor toegevoegd.

Een bijna 100 jaar oude motorfiets die niet alleen rijdt, maar ook nog een tweede bestemming heeft! Handelaar Jos heeft een passie voor alles wat twee wielen heeft. En natuurlijk werden zijn ogen groot toen deze bijna 100 jaar oude motorfiets de dealer binnenrolde. Na een lange biedoorlog mag hij de machine op zijn pick-up zadelen. Omdat het voertuig nooit is gerestaureerd, moet er veel worden gedaan: zo moet het oude kunstleer op de achterbank worden vervangen door nieuwe bekleding. Maar Jos wil de machine niet alleen oppimpen, hij wil ook de oorspronkelijke bruikbaarheid ervan herstellen…bron:https://www.josmetstijl.nl/c-7050185/jos-in-de-media/

Meer info op https://kurz.zdf.de/jlm/