Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties

Gepubliceerd op 13 december 2017 om 20:18

De subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS) richt zich op sportverenigingen en sportstichtingen. Met de subsidie kunt u investeren in energiebesparing en toepassingen van duurzame energie bij sportaccommodaties.

De subsidieregeling draagt bij aan het doel voor energiebesparing, zoals afgesproken in het Nationaal Energie-Akkoord, door het benutten van het potentieel aan energiebesparing bij sportverenigingen en sportstichtingen.

Budget

De subsidieregeling loopt van 2016 t/m 2020. Er is jaarlijks een budget van € 6 miljoen.

Voorwaarden

Sportverenigingen die zijn aangesloten bij NOC*NSF, of sportstichtingen - die de sportaccommodatie (deels) in eigendom hebben en die door de sportvereniging(en) gebruikt wordt - komen in aanmerking voor de subsidieregeling.
 
De maatregelen die voor subsidie in aanmerking komen, vindt u in de maatregellijst.

Aanvragen

U kunt een subsidieaanvraag indienen vanaf 2 januari 2018, 09.00 uur tot en met 7 december 2018, 17.00 uur. Het is niet mogelijk om een aanvraag al vóór 2 januari 2018 in te vullen. Aanvragen die na 17.00 uur worden ingediend tellen mee voor de volgende dag.
 
De aanvraag doet u via mijn.rvo.nl. Hiervoor heeft u eHerkenning met niveau 1 (eH1) nodig. Het aanvragen en ontvangen van een eHerkenningsmiddel duurt 1 tot 7 werkdagen. Zonder deze eHerkenning kunt u geen digitale aanvraag indienen via het eLoket. Regel dit dus op tijd. Bekijk het stappenplan voor het aanvragen van de subsidie.
Bij uw aanvraag stuurt u de volgende bijlagen mee:
  • het ingevulde webformulier Verklaring De-minimissteun
  • een getekende overeenkomst tot aanschaf van maatregelen
  • indien van toepassing, een kopie van het energieadvies.
 

Realisatie en wijzigingen

De maatregel waarvoor u subsidie ontvangt, dient binnen een jaar na subsidieverlening te worden gerealiseerd. Hierop is geen uitstel mogelijk. Ontbindt of wijzigt u de overeenkomst voor de uitvoering voor of na subsidieverlening? Dan dient u dit te melden bij RVO.nl.
 
Het wijzigen van de overeenkomst kan negatieve gevolgen hebben voor de subsidieverlening. RVO.nl zal bij wijzigingen doorgaans de aanvraag opnieuw in behandeling nemen of – indien toegekend - de verleende subsidie intrekken en terugvorderen.

Vasstelling subsidie

Subsidiebedragen tot € 25.000 

Bij een subsidiebedrag van maximaal € 25.000 stellen wij de subsidie vast. Dit betekent dat u hiervoor geen extra aanvraag meer hoeft te doen. Eventueel kunnen wij achteraf nog wel een steekproefsgewijze controle doen.

Subsidiebedragen van € 25.000 tot en met € 125.000

Voor subsidiebedragen hoger dan € 25.000 tot en met € 125.000 vraagt u de subsidievaststelling uiterlijk 13 weken na afloop van de realisatietermijn bij ons aan. Gebruik voor het aanvragen van uw vaststelling het formulier Aanvraag Vaststelling subsidie (pdf) op mijn.rvo.nl. Met uw aanvraag stuurt u een eindrapportage mee. Het eindverslag bestaat uit de volgende onderdelen:
  • een bewijs waaruit blijkt dat de aangevraagde maatregel is uitgevoerd
  • een kopie van de factuur van de maatregel
Heeft u voor dit project ook andere subsidie aangevraagd en/of gekregen (vraag 2.2 in het formulier)? Geef dan in het eindverslag ook het aangevraagde/gekregen bedrag op. Het gaat dan alleen om subsidie op dezelfde subsidiabele kosten waarvoor u subsidie uit deze regeling heeft verkregen.

Energieadvies bonus

Heeft  uw als sportstichting of sportvereniging eerst een energieadvies laten opstellen en wordt aan de hand daarvan één of meerdere maatregelen uitgevoerd? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een extra bonus van € 500.
 

> Energieadvies bonus

Wet- en regelgeving

Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen van de Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties.

Meer weten?