Natuurwerkdag 2017

Gepubliceerd op 25 oktober 2017 om 19:22

Op zaterdag 4 november 2017 wordt door heel Nederland de grootste en gezelligste vrijwilligersactie in het groen georganiseerd! Vrijwilligers geven het landschap dan een onderhoudsbeurt.ook in overloon

Op zaterdag 4 november 2017 wordt door heel Nederland de grootste en gezelligste vrijwilligersactie in het groen georganiseerd! Vrijwilligers geven het landschap dan een onderhoudsbeurt. De Natuurwerkdag is een initiatief van LandschappenNL.

Elke eerste zaterdag van november vindt de Natuurwerkdag plaats.dit jaar op 4 november 2017 grootste en gezelligste vrijwilligersactie in het groen georganiseerd! Vrijwilligers geven het landschap dan een onderhoudsbeurt Jong en oud kan die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Het is eigenlijk een opknapbeurt van het landschap.

Beleef het landschap!
Afhankelijk van de streek en de locatie zijn er verschillende werkzaamheden. De meeste activiteiten bestaan uit kleinschalig onderhoudswerk: snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, het knotten van wilgen, snoeien van fruitbomen, maken van takkenrillen en verwijderen van riet. Ook kinderen zijn zeer welkom op de Natuurwerkdag. Op verschillende locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Samen aan het werk voor leefruimte voor de boomkikker, de ringslang, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

werkzaamheden Loonse Duinen Overloon

Heideterreinen nabij bungalow park de Vers in Overloon.
Terrein is eigendom van gemeente Boxmeer.
Opschonen terreinen. Dus opschot dennen, berkjes en bramen verwijderen.De activiteiten worden opgepakt met o.a. jeugd van scouting Overloon.Inmiddels is het maximale aantal deelnemers bereikt (30 kinderen en 15 volwassenen).

Tijd

Van 09:30 tot 12:00, 4 november 2017

Er is werk voor

Maximaal 45 personen (15 volwassenen en 30 kinderen)

Locatie

Raaijweg 25 Overloon, Noord-brabant

We verzamelen bij

nabij verzamelplaats Bungalowpark, Noord-brabant

Werkzaamheden en activiteiten voor kinderen

zagen, knippen,ruimen

Kinderen staan direct onder verantwoordelijkheid van hun ouders

Maatschappelijke stage

Deze locatie is niet geschikt voor een maatschappelijke stage.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatieleider

Coen Hofmans
coenhofmans@ziggo.nl 
0478-641613 of 06-49353163

of de provinciale coordinator

Emiel Rijken
erijken@brabantslandschap.nl 
0411-664010

Deze locatie wordt georganiseerd door

Bosgroep Loonse Duinen Overloon

Koffie, thee, lunch

Koffie & thee aanwezig, lunch zelf meenemen

Doe mee op deze locatie

kijk ook de foto's van de Natuurwerkdag 2016 op https://www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2016/natuurwerkdag-in-overloon

FOTONR19-95-1.jpg