Harrie Bloemen presenteert oorlogsverhaal

Gepubliceerd op 30 september 2017 om 15:25

Harrie Bloemen presenteert zijn aangrijpend oorlogsverhaal Over de Maas op zondag 8 oktober om 14.00 uur in het Oorlogsmuseum in Overloon.

Op zondag 8 oktober presenteert Harrie Bloemen uit Venray zijn boek 'Over De Maas' in het Oorlogsmuseum in Overloon. In het boek beschrijft hij een innemende episode uit de oorlogsgeschiedenis.

Na de mislukte Slag om Arnhem richten de Geallieerden zich op het gebied rond Venlo waar de Duitsers zich hebben teruggetrokken. Harrie Bloemen is op dat moment 15 jaar en woont in Overloon. Op 10 mei 1940, rond de klok van 07.00 wordt hij wakker van het geluid van laag overvliegende Duitse vliegtuigen. Bange dagen en jaren volgen. De angstige tijd die hij meemaakte is nu vastgelegd in een boek, getiteld ‘Over de Maas’.

Harrie Bloemen (88) over het ontstaan van het boek: “Begin 2004 zag ik een film over de oorlogsjaren in Overloon. Daarin werd verteld dat er tussen 1940 en september 1944 in Overloon niets gebeurde wat op bezetting of oorlog leek. Dit heeft mij doen besluiten mijn eigen oorlogsverhaal te vertellen. Het kostte mij ruim acht jaar om alles goed op een rijtje te zetten.”

Een van de initiatiefnemers, Freek Steeghs, werkend bij uitgeverij Datawyse over het boek: “Het was een emotioneel, maar ook een mooi project. Het is bijzonder dat we dit verhaal op papier hebben weten te krijgen.”lees meer op bron:https://www.omroepvenray.nl/nieuws/2017/09/21/harrie-bloemen-presenteert-zijn-aangrijpend-oorlogsverhaal-%E2%80%98over-de-maas%E2%80%99