gestolen luik naar 30 jaar later terug in het Oorlogsmuseum

Gepubliceerd op 1 augustus 2017 om 19:40

het Oorlogsmuseum in Overloon krijgen ze wel vaker te maken met diefstal, maar niet met het terugsturen van de gestolen objecten

Tienerdief stuurt museum na dertig jaar tankluik terug

OVERLOON - Een in de jaren tachtig bij Oorlogsmuseum Overloon gestolen luikje van een tank, is dinsdagmorgen bij het museum terugbezorgd. ,,Er kwam een pakketje binnen met een brief erbij’’, zegt museumdirecteur Erik van den Dungen. Een spijtbetuiging.

Vaker diefstallen
het Oorlogsmuseum in Overloon krijgen ze wel vaker te maken met diefstal, maar niet met het terugsturen van de gestolen objecten.

Ergens in de jaren '80 van de vorige eeuw heb ik als tiener dit onderdeel uit het museum meegenomen. Het lag naast een voertuig om manschappen over het water te zetten', meldt de dader. Weggooien kon hij het luik niet, staat in de brief. 'Recent kwam ik het weer tegen en stuur het hierbij retour. Hopelijk kunnen jullie het bij een restauratie gebruiken.'

Van den Dungen spreekt van 'een late wroeging'. ,,Er is toen sprake geweest van kwajongens gedrag. Als het een misdaad was, dan is die inmiddels wel verjaard.’’lees meer op bron:www.gelderlander.nl/maasland/tienerdief-stuurt-museum-na-dertig-jaar-tankluik-terug

dit schreef het Oorlogsmuseum op haar facebookpagina

ER IS NOG HOOP!

Krijg nou wat... ! Vanmorgen komt hier een pakketje binnen met het volgende briefje:

"Geachte museummedewerker,

Ergens in de jaren '80 van de vorig eeuw heb ik als tiener dit onderdeel uit het museum meegenomen. Het lag naast een voertuig om manschappen over het water te zetten. Dit voertuig was ergens in een rivier (de IJssel?) aangetroffen.
Recent kwam ik het weer tegen (ik wilde het nooit weggooien) en stuur het hierbij retour. Hopelijk kunnen jullie het bij een restauratie gebruiken.

Groet"

Voorop gesteld: we zijn blij dat spullen terugkomen  maar liever waren we het natuurlijk nooit kwijt geweest. Hoe dan ook, eerlijk anoniem boefje van toen: hartelijk dank!

Het gestolen (en teruggestuurde) luik. Foto: Facebook Oorlogsmuseum Overloon

foto van Oorlogsmuseum Overloon.