Goed bezochte avond van Grenscafe cultureel evenement Schijt aan de Grens in Overloon

Gepubliceerd op 16 juni 2017 om 17:20

Op deze avond gaven de kartrekkers van de dorpen Venray, Geijsteren,Overloon en Holthees een update over het programma

op 15 juni 2017 was de eerstvolgende grenscafe als voorbereiding op ons cultureel evenement Schijt aan de Grens.Dit vond plaats op donderdag 15 juni in ’t Helder, Helderseweg 31 in Overloon.

Tijdens dit grenscafés kunnen de deelnemers van ‘Schijt aan de Grens ’inspiratie opdoen bij de andere deelnemers,netwerken en ideeën uitwisselen.Je kunt ook onze sfeervolle locatie beter bekijken en dat inspireert mogelijk ook nog.

Op deze avond geven de kartrekkers van de dorpen Venray, Geijsteren,Overloon en Holthees een update over het programma in wording.Op dit moment is er al een redelijk goed overzicht over hoe ons evenement zal worden ingevuld! Ook is duidelijk waar we nog naar op zoek zijn en hoe we elkaar kunnen versterken. maar we blijven op zoek naar mensen die op spraakmakende en/of grensoverschrijdende wijze een bijdrage willen leveren.

Zaterdag 26 en zondag 27 augustus, van 12.00 tot 18.00 uur is locatie ’t Helder in Overloon omgetoverd tot culturele trekpleister. Er zijn vele artiesten en kunstenaars te bewonderen, waaronder

Rondvlucht met een Helikopter boven overloon
Overtuig jezelf, ga helikopter vliegen.Wij doen onze uiterste best om jou de helikoptervlucht van je leven te laten maken hoe mooi is het om vanuit de lucht overloon te zien

Thursday’s Coming

Thursday’s Coming, een band uit het zuidoosten van het land bestaande uit zes super-enthousiaste muzikanten. Thursday’s Coming is in 2016 opgericht en sindsdien gedreven om op te treden met eigen repertoire.De naam Thursday’s Coming is ontstaan tijdens de wekelijkse repetities op donderdag. Het eigen repertoire kun je omschrijven als pop/rock, kijk maar eens op de website

Tushi Nicolasen

Een veelzijdige kunstenares. Tushi maakt zowel schilderijen als objecten. Haar uitgangspunt is dat schilderen niet alleen een proces is van kijken, kiezen en uitproberen, maar ook van weglaten, opnieuw beginnen of afkeuren. In het filmpje vertelt ze op welke manier de grens in haar werk tot uiting komt. Nieuwsgierig geworden naar andere werken, kijk dan eens op haar site.

Kees van Cappellen

Kees is beeldbouwer en Momento-fotograaf. Hij boetseert en modelleert met klei, gips en cement en bouwt met metalen en afval. Hij fotografeert triviale zaken en tijdelijke objecten, waarbij momento’s ontstaan, oftewel foto’s van tijdelijke objecten. Symboliek, humor, vergankelijkheid, maatschappelijke orde en wanorde spelen in totaliteit een belangrijke rol in zijn werk. Of zoals Kees zelf zegt: “Kunst??…. bekijk het maar!” Meer weten? Kijk dan hier.

Pieter Simons band

SIMONS maakt een aantrekkelijke mix van afwisselend ontroerende, humoristische, ingetogen en uitbundige, meerstemmige Nederlandstalige en dialectliederen in Folkrock-Stijl. Deze teksten en ook grotendeels de muziek is van de hand van Pieter Simons. De band bestaat uit vier ervaren muzikanten, die spelen op (slide) gitaar, basgitaar, mondharmonica, toetsen, accordeon, doedelzak en percussie. SIMONS is grensoverschrijdend omdat ze geen covers maar puur eigen werk van Pieter spelen, ze zowel in het Limburgs dialect als in het Nederlands zingen en omdat ze door hun uitstraling de grens oversteken naar het publiek.Neem een kijkje op de site  of bekijk de band in levende lijve.

en nog veel meer meer meer informatie vind je op www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2017/grenscafe